SÖZLEŞMELİ PERSONELİN İŞE ALIM ESASLARINDA DEĞİŞİKLİK « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

SÖZLEŞMELİ PERSONELİN İŞE ALIM ESASLARINDA DEĞİŞİKLİK


Web Banner

Bugün yürürlüğe giren 2952 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla, 4/B statüsünde sözleşmeli personel istihdamına ilişkin hususları düzenleyen Esaslarda bazı değişiklikler yapıldı.

Yapılan değişikliklerle,, 4/B sözleşmeli personel unvanları arasına yeni unvanlar eklenirken, sözleşmeli personel istihdamına ilişkin duyuruların Resmi Gazete’de yapılması şartı da getirildi.

Bugün yürürlüğe giren değişikliklere göre;

**Haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatlerinde çalıştırılacak sözleşmeli avukatlar, dışarıda kazanç getirici başka iş yapabilecek.

**Kamu kurum ve kuruluşları, ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan merkezi yerleştirme suretiyle alınanlar haricindeki sözleşmeli personele alımlarını, yerleştirme veya sınav tarihinden en az onbeş gün önce “Resmî Gazetede, Cumhurbaşkanınca belirlenen kurumun internet sitesinde ve kendi internet sitelerinde duyuracak.

**Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına alınacak “Alan Uzmanı” unvanlı sözleşmeli personel, sözleşmeli personel alım usulüne bağlı olmaksızın, anılan Başkanlıkça belirlenecek usul ve esaslara göre yapılacak yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna göre istihdam edilecek.

**24 Eylül 2020 tarihinde Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığında “5978 sayılı Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığına İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanunun mülga 21 inci maddesinin üçüncü fıkrası” kapsamında istihdam edilmekte olanlar, bugünden itibaren 15 iş günü içerisinde yazılı olarak başvuruda bulunmaları halinde, bugünden itibaren 20 iş günü içerisinde, sınav şartı aranmaksızın ilgili Başkanlıkça “ALAN UZMANI” unvanlı sözleşmeli personel pozisyonuna atanacak. Bu kapsamda atananların pozisyonlarına ilişkin ücret, önceki pozisyonlarının sözleşme ücreti ile aynı olacak. 24 Eylül 2020 tarihi itibariyle doğum, evlat edinme, askerlik, eşinin yurt dışında sürekli göreve atanması veya en az altı ay süreyle yurt dışında geçici olarak görevlendirilmesi sebepleriyle görevi başında bulunmayanlardan ilgili mevzuatına göre hizmete alınma şartlarını kaybetmemiş olanlar da bu uygulamadan yararlanabilecek.

**Sınav şartı aranmaksızın işe alınacak sözleşmeli personel unvanları arasına, “AİM (HAVACILIK BİLGİ YÖNETİMİ) UZMANI”, “ATSEP (HAVA TRAFİK EMNİYETİ ELEKTRONİK PERSONELİ)”, “EKİP PLANLAMA UZMANI”, “KABİN EMNİYET UZMANI” VE “UÇUŞ TABİBİ” unvanları eklendi ve bu pozisyonlara atanacaklarda aranacak nitelikler belirlendi.

**”HAVACILIK SERTİFİKASYON UZMANI” pozisyonuna atanacaklarda aranan niteliklerde değişiklik yapıldı.

Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslarda bugün yapılan değişiklikler için tıklayınız…

 

Web Banner
Web Banner