Sağlık Çalışanları Kreş ve Anaokulu Sorunu Bir An Önce Çözüme Kavuşturulmalı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Sağlık Çalışanları Kreş ve Anaokulu Sorunu Bir An Önce Çözüme Kavuşturulmalı

Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Kuluöztürk, “Sağlık çalışanları kreş ve anaokulu sorunu bir an evvel çözüme kavuşturulmalı.”


Web Banner

Sağlık çalışanları üzerinde olan yükün Kovid-19 salgınıyla birlikte artış gösterdiğini belirten Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Kuluöztürk, kreş ve anaokulların kapatılmasından dolayı sağlıkçıların mağdur olduğunu söyledi.

“Sendikamıza gelen talepler arasında, okul öncesi eğitim kurumlarına yönelik sorunlar ilk sıraya yükseldi.”

Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Kuluöztürk, esnek mesai uygulaması dışında kalan, yıllık izinleri durdurulan sağlıkçıların en büyük endişeleri çocuklarını koruyamamak olduğunu söyledi.

Sağlık çalışanları çocuklarına yönelik kreşlerin hizmete girmesi noktasında yıllardır mücadele verdiklerini bir kez daha hatırlatan Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Kuluöztürk, “50 ve üzeri çocuğun olduğu kuruluşların bünyesinde kreş açılmalı.

Bu sayının altında olan birden fazla kuruluşa ortak hizmet verecek kreşler oluşturulmalı. Bu konunun önemini yıllarca dile getirdik.

Sağlıkçılar, salgın öncesi işe giderken çocuklarını kreşlere bırakıyordu, şimdi böyle bir imkânları yok. Sağlıkçılarımızın bu talebinin yerine gelmesi için elimizden geleni yapıyoruz.”

Tedbir alırken tedbirsizlik yapılmaması gerektiğinin altını bir kez daha çizen Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Kuluöztürk, “Sağlıkçılarımız 3-4 yaşlarındaki çocuklarının üzerine kapı mı kilitlesin? Hiç tanımadığı kişilere çocuklarını emanet mi etsin veya yanlarında hastaneye mi götürsünler? Fatma hemşirenin işe gitmek için komşusuna bıraktığı iki yavrusu birbirine sarılarak can vereli 4 ay oldu.

Çorum’da yangın faciasından kimse gereken dersi çıkarmadı mı? Bir daha böyle bir dram yaşanırsa bunun vebalini kimse ödeyemez.”

Web Banner
Web Banner