Rusya’nın Ukrayna işgalinde 11 gün! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Rusya’nın Ukrayna işgalinde 11 gün!

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı işgal 9. gününe girdi. Ukrayna’da iktidardaki Halkın Hizmetkarı Partisi Başkanı David Arakhamia, Harkiv’de bugün insani yardım koridorunun açılabileceğini bildirdi.


Rusya Ukrayna savaşında bugün 11. güne girilirken bölgedeki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Bu sabah Ukrayna’nın stratejik liman kenti Mariupol, Rus güçleri tarafından ablukaya alındı. Rusya, Mariupol Belediye Başkanı Vadim Boyçenko’nun çağrılarına cevap vererek, bölgedeki sivillere insani koridor açılması için ateşkesi kabul etti. Tahliyeler Türkiye saati ile saat 12:00’de başladı ancak Ukrayna Rusya’nın ateşkese uymadığını belirterek tahliyeleri durdurdu.

Putin akşam saatlerinde zehir zemberek açıklamalarda bulunurken üçüncü tur müzakereleri konusunda da tarih netleşti.

04:41 ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in, Ukrayna’daki son durum hakkında telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

04:34 Ukrayna’da iktidardaki Halkın Hizmetkarı Partisi Başkanı David Arakhamia, Harkiv’de bugün insani yardım koridorunun açılabileceğini bildirdi.

Arakhamia, sosyal medya hesabından bir takipçisinin Harkiv’de insani yardım koridorunun açılıp açılmayacağı ile ilgili sorusuna verdiği cevapta, söz konusu koridorun bugün açılabileceğini ifade etti.

Dün, Volnovaha ve Mariupol şehirlerinde insani yardım koridorları oluşturulmuştu.

3 Mart’ta Ukrayna ile Rusya arasında yapılan müzakereler sonucunda Ukrayna’da zor durumda olan yerler için insani koridor açılması ve bu bölgelerde geçici ateşkesin sağlanması konusunda mutabakata varılmıştı. ​​​​​​​