Öğretmenlerin Mazerete Dayalı Yer Değiştirme Sonuçları Eğitim Camiasında Tartışılıyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmenlerin Mazerete Dayalı Yer Değiştirme Sonuçları Eğitim Camiasında Tartışılıyor

29 Ocak 2021 Cuma günü açıklanan Öğretmenlerin Mazerete Dayalı Yer değiştirme sonuçları eğitim camiasında tartışılıyor.


Açıklanan sonuçlara göre binlerce öğretmen önümüzde ki yarıyılı da ailelerinden uzak geçirecekler. Pandemi sürecinin de getirdiği zorluklarla aileleriyle görüşme imkanları tamamen kısıtlanan öğretmenler seslerini duyurmak için çeşitli etkinlikler yapıyorlar.

Öncelikle 22 Ocakta Tercih ekranın açılmasıyla özür durumlarının olduğu illerde yetersiz kontenjanlar ile karşılaştıklarını belirten öğretmenler bu duruma karşı yine de ildeki tüm kontenjanları tercih ettiklerini fakat yine de özür durumlarının bulunduğu illere yerleşemediklerini belirtiyor.

Kimi branşlarda il genelinde hiçbir kontenjanın olmadığı da ayrıca dikkat çeken bir detay oldu.
Bu atama döneminde özellikle Temmuz 2017’de sözleşmeli olarak atanan ve 3. Yıllarını doldurmalarına rağmen Ağustos döneminde yapılan mazerete dayalı yer değiştirme işlemlerine başvuru hakkı verilmeyen öğretmenlerin mağduriyeti yansıdı.

Ailelerinden yıllardır uzakta olan bu öğretmenler Şubat döneminde yer değiştirme yapamayarak kendilerine söylenen 3 yıllık sözleşmeli öğretmenlik süreci dolaylı olarak 4. yıla uzadı.

Seslerini yetkililere duyurmak için birçok kampanya başlayan mağdur öğretmenler yetkililerden destek bekliyor. Ayrıca diğer meslektaşlarına da seslenerek bu gidişatın gelecek yıllarda daha büyük bir soruna dönüşeceğini hatırlatarak onlardan destek bekliyorlar.

Bir öğretmende mağdur öğretmenler için bir şarkı besteleyerek onlara desteklerini sundu.