Bilindiği üzere Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri öğretmenlerinin dönemlik olarak görevlendirildikleri YEĞİTEK Okul Sorumlusu görevi ile ilgili ciddi olumsuzluklar söz konusu.
Öğretmenlerin yaptıkları başvurulara karşılık ilgili görevlendirmeler maalesef bazı illerimizde çok geç yapıldı. Ekim ayının sonuna gelmiş olmamıza rağmen görevlendirmesi yeni gelen öğretmenler büyük ek ders ve zaman kaybına uğradı.
Bakanlık, okullardaki YEĞİTEK sorumlusu görevlendirmelerinde izlenen süreç, norm kriterleri ve iller arasındaki uygulama farklılıklarına ilişkin detayları netleştirdi. Yapılan bilgilendirmede, aday seçiminden onay mekanizmasına ve mali hakların dağılımına kadar tüm esaslar paylaşıldı.
Öncelik Bilişim Branşlarında, Diğer Branşlara Katı Kurallar Var
Görevlendirme sürecinde birinci öncelik Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri (BÖTE) ile Bilişim Teknolojileri (BT) öğretmenlerine tanınıyor. İhtiyacın bu branşlarla karşılanamadığı durumlarda ise diğer alanlardan başvurular incelemeye alınıyor.
Farklı branşlardan yapılacak görevlendirmelerde şu şartlar aranıyor:
Ders Açığı Oluşmaması: Öğretmenin ayrılmasıyla kendi okulunda ders açığı meydana gelmemesi gerekiyor.
Belge ve Eğitim: Adayların ilgili kurs sertifikalarına ya da alanla ilgili lisansüstü diplomaya sahip olmaları şart koşuluyor.
Norm Fazlası Şartı: Sınıf öğretmenliği, okul öncesi ve rehberlik alanlarındaki öğretmenlerin başvurabilmesi için bu koşulların yanı sıra mutlaka “norm fazlası” konumunda bulunmaları gerekiyor.