Öğretmenlerin Maaş Karşılığı Ders Saatleri 15’e Eşitlenmeli « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmenlerin Maaş Karşılığı Ders Saatleri 15’e Eşitlenmeli

Yıllardır tartışma konusu olan farklı branşlarda öğretmenlerin maaş karşılığı için haftalık olarak girdikleri ders saatlerinin farklı olması konusu yine gündeme geldi.


Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı Musa Akkaş şu ifadeleri kullandı.

2014 yılında gerçekleştirilen 19. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulunda ‘Branş ve sınıf öğretmenlerinin aylık karşılığı girmek zorunda oldukları haftalık ders saati 15 ders saati olarak eşitlenmesi için yasal düzenleme yapılmalıdır.’

Türk Eğitim Sen’in teklifi üzerine aldırdığımız karar ne yazık ki bugüne kadar uygulanmamıştır.

Bu kararın dışında,2 Kasım 2015 tarihinde Eskişehir’de yapılan bir toplantıda MEB bürokratları ‘EK DERS ADALETSİZLİĞİ DÜZELECEK’ açıklamasında bulunmuşlardır.

Öğretmenlerin maaş karşılığı girdikleri derslerle alakalı düzenleme yapılacak ve denge sağlanacak. Sınıf, okul öncesi ve meslek dersi öğretmenleri haftalık maaş karşılığı ders saatleri 15 saate eşitlenecek.

Önümüzde ki günlerde bununla çalışma yapılacak. Bu konuyla alakalı kesinlikle değişiklik yapılacak.’ sözünü vermişlerdi.

Aradan yıllar geçmesine rağmen, 2014 yılında yapılan 19. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulunda karar alınmasının üzerinden 7 yıl, MEB bürokratların Eskişehir ilinde 2 Kasım 2015’ yılında verdikleri sözün üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen sonuçlandıramadıkları, tüm öğretmenlerin maaş karşılığının 15 saatte eşitlenmesi bir an önce yapılarak, bugüne kadar yapılan adaletsizliğe son verilmelidir.

Aynı görevi yapan öğretmenlerin, alanlarını farklı olmasından dolayı aylık karşılığı girmek zorunda olunan haftalık ders saatleri ve buna istinaden ek ders ücretleri arasındaki farklılık adalet ve hakkaniyete uygun değildir. Söz konusu bu durum Anayasamızca koruma altına alınan ‘eşitlik ilkesine’ de aykırılık arz etmektedir.

Verilen bir söz vardır. Bu söz MEB bürokratlarının yani devletin sözüdür. Öğretmenler devletine güvenmek istiyor. Çalışanların Güvenini sarsmayın, verilen sözü bir an önce yerine getirin.

Musa Akkaş

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcısı