Öğretmen Seminerleri İki Haftaya Çıktı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Öğretmen Seminerleri İki Haftaya Çıktı

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 il millî eğitim müdürlüğüne gönderilen “2026-2027 Eğitim ve Öğretim Yılı Çalışma Takvimi” genelgesiyle birlikte, yeni dönemin yol haritası netleşti.


Yayımlanan takvimde en dikkat çeken detaylardan biri, öğretmenlerin sene başı mesleki çalışma süreleri oldu. Takvime göre öğretmenler, yeni eğitim yılına hazırlık amacıyla toplam 2 hafta boyunca seminer ve mesleki çalışma dönemi geçirecek.

Genelgede yer alan planlamaya göre, öğretmenlerin yeni eğitim ve öğretim yılı hazırlıkları 1 Eylül 2026 Salı günü başlayacak. Okullarda ilk ders zilinin çalacağı tarih ise 14 Eylül 2026 Pazartesi olarak belirlendi.

Bu iki tarih arasındaki süre, öğretmenlerin okul ortamında pedagojik ve idari hazırlıklarını tamamlamaları için 2 haftalık yoğun bir mesleki çalışma dönemi olarak değerlendirilecek.Öğretmenlerin seminerleri 1 Eylül Salı günü başlayacak ve 11 Eylül Cuma gününe kadar devam edecek.

Bu durumda öğretmenler mesleki çalışmalar kapsamında iki hafta mesai yapmış olacak. Sene başı iş ve işlemleri, öğretmen eğitimleri için de gerekli süre sağlanmış olunacak.

 

 

Atama, Bağ-Kur’lu, bağkur, başvuru, borçlanma, ÇALIŞAN, Cumhurbaşkanlığı, dairesi, Danıştay, disiplin cezaları, Döviz, EĞİTİM, emekli, emekli sandığı, emeklilik, enflasyon, Esastan İptal Kararı, flaş, flaşhaber, Güncel, gundem, İçişleri Bakanı, işçi, işveren, izin, kamu, Kamudan, koşullar, KPSS, maaş, MEB, mebhaber, memur, memur haber, memur haberleri, mevzuat, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma, ödeme, Ödemeler, Öğretmen, okul müdürleri, okullar, Otomobil, Ötv, para, para iadesi, politika, prim iadesi, Resmi Gazete, sağlık, Sağlık Bakanlığı, Sayıştay, SGK, son dakika, sorgulama, Sosyal Güvenlik Kurumu, sosyal güvenlik merkezi, ssk, Şube Müdürlüğü, taşeron, Ticaret Bakanlığı, toplu, toplu para, Twitter, yargıtay, yerleştirme sonuçları, yüz yüze eğitim, zam haberleri