O İşlem Artık E-Devlet’ ten Yapılacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

O İşlem Artık E-Devlet’ ten Yapılacak

Ticaret Bakanlığı “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi” halkın kullanımına açıldı.

Bu haber 07 Ocak 2021 - 17:54 'de eklendi ve 122 kez görüntülendi.

Sistem ile tüketiciler verdiği tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek bir noktadan görebilecek, kontrol edebilecek ve reddetme hakkını kullanabilecek.

Ticaret Bakanlığı, tüketicilerin istenmeyen SMS, e posta ve sesli aramalar iletilerle alakalı maruz kaldığı rahatsızlıkların ortadan kaldırılması için oluşturduğu “Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS)” kullanıma açıldı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, söz konusu sistem ile onaysız ticari elektronik iletilerin tüketicilere gönderilmeden engellenmesi ve istenmeyen mesaj trafiğinin azaltılması.

Bakanlık tarafından 150 bin adedin üstünde ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılara mevcut onaylarını İYS’ye yüklemeleri için verilen süre 31 Aralık 2020′ yılında sona erdi.

Vatandaşlar ticari elektronik iletilere dair onaylarını bugünden itibaren 16 Şubat 2021’yılına kadar e-Devlet üzerinden ya da www.iys.org.tr adresinden kontrol edebilecek ve onay tercihlerini değiştirebilecek.

150 bin adet ve altında ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılara mevcut onaylarını İYS’ye yüklemeleri için verilen zaman 31 Mayıs 2021 yılında sona erecek.

Tüketiciler söz konusu onayları 1 Haziran 2021 ve 16 Temmuz 2021′ yılına kadar kontrol edebilecek.

Belirlenen zamanlarda vatandaşlar tarafından ret hakkının kullanılmaması durumunda, hizmet sağlayıcılar tarafından İYS’ye aktarılan veriler onaylı sayılacak.

Söz konusu süreler mevcut onayların kontrolüne dair olup, bu tarihlerden sonra tüketiciler diledikleri tarihte İYS üzerinden ticari elektronik ileti tercihlerini değiştirebilecek.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN