E-Devlet’ ten Hemen Değiştirin Yarın Son Gün « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

E-Devlet’ ten Hemen Değiştirin Yarın Son Gün

Tüketiciler firma ve markalardan gelen, istenmeyen pazarlama mesajı, e-posta ve çağrıların reddedilmesi için Ticaret Bakanlığı tarafından hayata giren İYS platformu Ocak ayından itibaren hizmete girdi.


Arama ve iletileriyle bezdiren firmaları şikayet etmek isteyen vatandaşlar için yarın son gün! Artık istenmeyen SMS ve e-postalar tamamen iptal edilebilir.

Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi sayesinde vatandaşlar, vermiş oldukları tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek bir noktadan görülecek.

Onayları kontrol edip reddetme hakkını kullanabiliyorlar. Vatandaşlar ticari elektronik iletilere dair onaylarını yarına kadar e-Devlet üzerinden ya da www.iys.org.tr adresinden kontrol yapabilir ve onay tercihleri ise değiştirebilirler. Sistem ile onaysız iletilerin tüketicilere gönderilmeden engellenmesi ve istenmeyen mesaj trafiğin iyice azaltılması hedefleniyor.

İLETİ YÖNETİM SİSTEMİ (İYS) NEDİR?

İYS uygulaması, Ticari Elektronik İleti onayı alınmasına, reddetme hakkının kullanılmasına ve şikayet süreçlerin yönetilmesine imkan tanıyan sistemdir.

Bu sistem, hizmet sağlayıcıların pazarlama iletişimi için çağrı merkezi üzerinden arama, SMS, e-posta yoluyla ticari elektronik ileti göndermek için alıcılardan aldıkları onayları saklayıp yönetebilmesine, alıcıların ise onay ve ret hakkını kullanabilmesine, ticari elektronik şikayetlerini iletebilmesine ve yönetebilmesine imkan sağlıyor.