Miçotakis’in paylaşımına Başkan Erdoğan’dan cevap « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Miçotakis’in paylaşımına Başkan Erdoğan’dan cevap

Yunanistan ve Türkiye’yi etkileyen depreminin ardından Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Başkan Erdoğan ile telefon görüşmesi yapmış ve başsağlığı dilemişti. Erdoğan da sosyal medyadan verdiği cevapta geçmiş olsun dileklerini ileterek ‘Türkiye de Yunanistan’a her türlü yardım için hazırdır.’ ifadelerini kullandı.


Ege Denizi’nde Türkiye ve Yunanistan açıklarında meydana gelen deprem sonrası Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Farklılıklarımız ne olursa olsun, bunlar insanlarımızın bir arada durması gereken zamanlar” dedi.

Ege Denizi’nde Türkiye ve Yunanistan’ı vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrası Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakan Miçotakis, Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesi sonrası sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Az önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı aradım. Ülkelerimizi sarsan depremde yaşanan trajik can kayıpları için başsağlığı diliyorum. Farklılıklarımız ne olursa olsun, bunlar insanlarımızın bir arada durması gereken zamanlar” dedi.

Thank you, Mr. Prime Minister.

I offer my condolences to all of Greece on behalf of myself and the Turkish people. Turkey, too, is always ready to help Greece heal its wounds.

That two neighbors show solidarity in difficult times is more valuable than many things in life. https://t.co/eo6iClofKZ

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) October 30, 2020

BAŞKAN ERDOĞAN’DAN MİÇOTAKİS’E CEVAP

Başkan Erdoğan sosyal medyadan verdiği cevapta “Sayın Başbakan, şahsım ve milletim adına teşekkür ediyor, ben de tüm Yunanistan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Türkiye de Yunanistan’a her türlü yardım için hazırdır. Zor zamanlarda iki komşunun dayanışma göstermesi bu hayattaki birçok şeyden daha değerlidir.” ifadelerini kullandı.