Meslek liseleri 1 milyar lira üretim geliri hedefliyor! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Meslek liseleri 1 milyar lira üretim geliri hedefliyor!

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, meslek liselerinin bu sene üretimden elde ettiği gelir hedefinin 1 milyar lira olduğunu açıkladı.


MEB Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ninde sürdürülen çalışma ve projeleri inceledi.

Özer, meslek liselerinin sektörle iş birliği içerisinde olduğunu ve üretim kapasitelerinin de arttığını ifade etti. Meslek liselerinin yalnızca iş gücü sektörünün ihtiyaç duyduğu elemanı yetiştirmekle kalmadığını anlatan Özer, liselerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde de önemli performans gösterdiğini söyledi.

Özer, meslek liselerinin 2018 senesinde döner sermaye kapsamındaki üretimden elde edilen gelirinin 248 milyon lira olduğunu anımsatarak, “Kovid-19’a rağmen bu rakam 2020 senesinde 503 milyona çıktı, 2021 senesindeki amacımız 1 milyar lira. 3 000 574 mesleki teknik eğitim okulunun üretim kapasitesini arttıracağız. Buradaki hedefimiz yalnızca üretim yapmak değil, hemde öğrencilerimizin uygulama becerilerini arttırmak. Eğitim, öğretim ve istihdam çevrimini güçlendirmek.” ifadelerini kullandı.