Memur ve emeklileri yakından ilgilendiriyor! Ek gösterge ayarı… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Memur ve emeklileri yakından ilgilendiriyor! Ek gösterge ayarı…


Web Banner

Memur ve emeklilerini ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi 15 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Buna göre 15 Ocak’ta tüm kamu personeli ve emeklilerinin ek göstergeleri artacak. Peki bu durum maaşlara nasıl yansıyacak? Milliyet Gazetesi Yazarı Cem Kılıç ile Ekonomist Muhammet Bayram cevapladı.

 

Milliyet Gazetesi Yazarı Cem Kılıç konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “2200’den 3600’e geçen memurların maaşlarında 180-190 lira bir artış olacaktır. 3000’den 3600’e geçenlerde de yaklaşık 150 lira civarında bir artış olacak.

‘EMEKLİ AYLIKLARINDA 2300-2400 LİRA ARTIŞ OLACAK’

Emekli aylıklarında artış olacak. Emekli aylıklarında da 2300-2400 lira civarında her grupta artış olacak.

Sadece 600 puan artış olanların emekli aylıklarında 260 lira artış olacak.”

Ekonomist Muhammet Bayram konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “3600 ek gösterge düzenlemesi sadece 4 meslek grubuna ait olarak çıkacaktı. Devletimizin burada olumlu yönde etkisiyle birlikte tüm memurlara ek gösterge artışı getirildi. Peki bu nasıl oldu?

Daha öncesinde polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmenlere 3600 ek gösterge gelecekti. Şu anda tüm memurlara 3600 ek göstergeden az olanların 3600’e tamamlanması, diğerlerine de 600 ek gösterge şeklinde yapıldı.

‘KATSAYI NE KADAR FAZLA OLURSA MAAŞ VE İKRAMİYE ARTIYOR’

Ek gösterge düzenlemesi memurların maaşlarının hesaplanmasına ilişkin bir katsayıydı. Bu katsayı ne kadar fazla olursa maaş, emekli ikramiyesi ve aylığı artıyor.

Ancak normal aylıklarda ek göstergenin katkısı cüzi olacaktır. Asıl fayda emekli ikramiyesi ve emekli aylıklarında görülecektir.

‘KATMERLİ ARTIŞ ŞEKLİNDE CEPLERE YANSIYACAK’

Tüm memur ve emeklilerimizin ocak ayında yüzde 30 zam farkı almasıyla birlikte hem ek gösterge hem de zam farkı aslında katmerli bir artış şeklinde ceplerine yansıyacak.

Çalışanlara az da olsa maaşlarına bir katkı olacaktır. Ancak asıl ek göstergenin maaş artışı emekli aylıkları ve ikramiyelerinde görülecektir.”

Milliyet.com.tr

Web Banner
Web Banner