MEB Hangi Kadrolara Alım Yapacak 2021 Atamalar Nasıl Olacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

MEB Hangi Kadrolara Alım Yapacak 2021 Atamalar Nasıl Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl gerçekleşir, başvuru Şartları nelerdir? Milli Eğitim Bakanlığı en az ilköğretim mezunu 1082 personel alımı gerçekleştirecek.


MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI  HANGİ KADROLARA ALIM YAPACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hizmetli, veri hazırlama ve kontrol işletmeni pozisyonlarında toplam 1082 memur alımı gerçekleştirecek. Adaylar EKPSS puanı ile veya kura yöntemiyle tercihlerini yapabilir ve okullarda istihdam edilecek.

ATAMALAR NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı EKPSS 2021/1 neticelerine göre 1082 kişilik atama yapılacak. Adaylar arasında ilköğretim mezunu 100 kişi, lise mezunu 200 kişi, ön lisans mezunu 500 kişi ve lisans mezunu 282 kişi alınacak.

EKPSS TERCİH KILAVUZU

Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruşların boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır.

Adaylar, 2021-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzuna saat 10.00’dan itibaren aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Adaylar tercihlerini, 13-19 Ocak 2021 tarihleri arasında yapabileceklerdir. Tercih işlemleri, 19 Ocak 2021 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Tercih işlemleri, Ek’te yer alan 2021-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır.

Adaylar tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.