İngiliz bilim insanlarından Kovid-19 açıklaması « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İngiliz bilim insanlarından Kovid-19 açıklaması

Koronavirüsü mercek altına alan İngiliz bilim insanları, “kayıp parçayı bulduk” açıklamasında bulundu.


Web Banner

Kovid-19 pandemisi ile  birlikte bilim dünyası neredeyse tüm mesaisini virüsü yenmeye ayırdı. Bu kapsamda virüse karşı elimizdeki en güçlü silah olan pek çok aşı geliştirildi.

Dünya genelinde 5 milyar dozun üzerinde aşılama yapıldı ve bu sayede pek çok hayat kurtarıldı. Bilim dünyası Kovid-19 ile mücadele kapsamında hala pek çok araştırmaya imza atıyor.

“KAYIP PARÇAYI BULDUK”

O araştırmalardan biri ise tabiri caizse dünyaya umut oldu.

Hürriyet’in iddiasına göre; Kovid-19’u mercek altına alan İngiliz bilim insanları “kayıp parçayı bulduk” açıklamasında bulundu.

KOVİD-19’A YAKALANMAYI AZALTAN BURUN SPREYİ

İngiltere’de Kovid-19’a yakalanma şansını önemli ölçüde azaltan yeni anti-viral burun spreyi icat edildi.

Söz konusu burun spreyinin Kovid-19’a karşı 8 saatlik bir koruma sağladığını belirten bilim insanları, pHOXWELL’in eski normallere geri dönmemizi hızlandırabileceğinin altını çizdi.

Buluşun arkasındaki firma olan Raphael Labs’ın başkanı Profesör Rakesh Uppal, bunun “önemli bir atılım” olduğunu söyledi ve şunları ekledi:

“Şimdi bu salgınla savaşmak için daha önce eksik olan etkili bir aracımız var.”

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDA DENENDİ

Söz konusu sprey, erken yaz dalgasının zirvesinde Hindistan’da 600’den fazla aşılanmamış sağlık çalışanı üzerinde denendi. pHOXWELL alanların 45 günlük bir süre içinde Kovid-19 ile enfekte olma olasılıkları, sprey verilmeyen meslektaşlarına göre üçte iki oranında daha az gerçekleşti.

AŞI VE MASKEYE EK KORUMA SAĞLIYOR

Spreyin aşılara ve maskelere ek koruma sağladığının altını çizen Profesör Rakesh Uppal, “Aşılama kesinlikle gerekli olmakla birlikte, yüzde 100 etkili değildir ve Kovid-19’a neden olan virüs tarafından enfekte olmak ve bu virüsü iletmek hala mümkündür” sözleri ile aşı olanların da virüse yakalanıp onu bulaştırabileceğine dikkat çekti.

Hürriyet

Web Banner
Web Banner