‘İkinci kez iade seçeneği kalmadı’ « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

‘İkinci kez iade seçeneği kalmadı’

MHP Lideri Devlet Bahçeli, HDP’ye kapatma davasıyla ilgili “Bundan sonra bütün gözler Anayasa Mahkemesi’ne çevrilecektir. Bu mahkemenin iddianameyi ikinci kez iade seçeneği de kalmamıştır. HDP’nin kapatılması artık hukukun konusudur” diye konuştu.


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada özetle şunları kaydetti:

“Siyasi etik kuralları da bir o kadar önemlidir. Ümidimiz siyasi etik yasasının daha fazla gecikmeden süratle ve mutabakatla çıkarılmasıdır. Siyaset kör bir cendereye sıkıştırılmadan centilmenlik içinde yapılmalıdır. Türkiye’de başbakanlık yapmış bir şahsın, kendisiyle birlikte mezara gitmesi gereken sırları döküp saçması, bu devletin kimlerin elinde kaldığına bariz bir delildir. 2023 seçimlerinde ne olacağından daha önce, çözümü aciliyet olan devasa bir sorun vardır. HDP’nin kapatılma süreciyle, bölücü milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının görüşülmesi maalesef tavsamaktadır. Ancak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, beklenen davayı tekrar açmıştır. Bundan sonra bütün gözler Anayasa Mahkemesi’ne çevrilecektir. Bu mahkemenin iddianameyi ikinci kez iade seçeneği de kalmamıştır. Türkiye, teröre karşı kazanmış olduğu muazzam üstünlüğü TBMM’de kaybedemez, hiç kimse de bu kayba hizmet edemez.

HDP’nin kapatılması artık hukukun konusudur, bu kanlı ve karanlık sayfa açılmamak üzere kapatılmalıdır. Ayrıca cevabını aradığımız sorular da şunlardır: Bölücü milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının TBMM’de görüşülüp karara bağlanması neden gecikmektedir? Suçu tevsik edilmiş PKK’lı milletvekilleri adaletin önüne ne zaman çıkarılacaktır?

TİP’li bir milletvekilinin, ‘Bu devlet katil’ iftiraları karşısında ne yapacağız? Dokunulmazlığını kaldırmayacak mıyız?”