İBB taşınmazlarındaki kira ücretlerinde düzenlemeye gidildi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

İBB taşınmazlarındaki kira ücretlerinde düzenlemeye gidildi

İBB Meclisi aralık ayı ikinci birleşimi, Kovid -19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi.


Toplantıda  salgınla mücadele kapsamında İBB sorumluluğundaki taşınmazların kira ve ecrimisil  ödemelerinin ertelenmesi ele alındı.

Mecliste oy birliği ile kabul gören maddeye göre, Kovid -19  salgınıyla mücadele kapsamında İBB’nin, bağlı kuruluşların ve iştiraklerinin  sorumluluğundaki taşınmazlarda kira ve ecrimisil işlem dosyası bulunan  mükelleflerin kira ve ecrimisil ödemeleri, kısıtlamalar süresince ertelenecek.

Ertelenen kira bedelleri, taksitle ve gecikme faizi uygulanmadan  tahsil edilecek…

Kısıtlamalar nedeniyle faaliyette bulunmayan taşınmazlarda kira,  ecrimisil işlem dosyası bulunan mükelleflerden de kira ve ecrimisil bedeli  alınmayacak.

İBB ve iştiraklerindeki taşınmazlarda salgının başladığı 19  Mart 2020 tarihinden pandemi süreci sonlanıncaya kadar kira artışı yapılmayacak.

Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar,mülkiyeti Kültür AŞ’de olan büfelerdeki hava  parası ve yüksek kira artışlarına da yönetim tarafından son verilmesini istedi.

Otobüs terminali kiraları da düzenlendi

Mecliste kabul gören bir diğer gündem maddesine göre ise İstanbul  Şehirlerarası ve Uluslararası Yolcu ve Otobüs Terminali içindeki ticari  alanlardan kısıtlamalar süresince kira bedelleri % 75 indirimli alınacak ve  pandemi sonuna kadar da kira artışı yapılmayacak.

Ayrıca pandemi nedeniyle faaliyeti durdurulan veya fiilen faaliyette  bulunmayan kiracılardan bu süre boyunca kira alınmayacak.

Mecliste ayrıca sağlık çalışanlarının İstanbulkart entegrasyonu olan  toplu ulaşım araçlarından ve İSPARK’lardan bedava dağıttığı faydalanması hakkı 31 Mart  2021’e kadar uzatıldı. AK Parti’nin önerisiyle karar, kamu personeli, işçi ve sözleşmeli  tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde genişletildi. Ayrıca, Mezarlıklar  Müdürlüğü çalışanlarının da aynı haktan faydalanmasına karar verildi.