Her yıl Covid aşısı yapılması gerekecek mi? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Her yıl Covid aşısı yapılması gerekecek mi?

Pfizer’in Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Dr. Albert Bourla, koronavirüse karşı güncellenmiş aşılar ürettiklerini ancak koruma düzeyinin yüksek tutulması için de büyük olasılıkla her yıl Covid aşısı yapılması gerekeceği bilgisini verdi.


Web Banner

2019’un son günlerinde hayatımıza giren Koronavirüs (Kovid-19) hakkında yapılan açıklamalar salgının uzun süre devam edeceğini gösterir nitelikte.

AŞI VARYANTLARA KARŞI ETKİLİ

Dr. Albert Bourla, Omicron varyantı çıkmadan önce BBC’ye yaptığı açıklamada, Pfizer’ın ilk olarak Güney Afrika’da ortaya çıkan Beta ve Hindistan kaynaklı Delta varyantlarına karşı güncellenmiş aşılar ürettiklerini ancak bunlara gerek kalmadığını belirtti.

Aşıların pandemi sırasında milyonlarca kişinin hayatını kurtardığını kaydeden Dr. Bourla, önceleri aşıya ulaşmak için bir yarış yaşandığını ancak 2022’de her ülkenin “istediği kadar dozda aşıya sahip olacağını” ifade etti. Koruma düzeyinin yüksek tutulması için de büyük olasılıkla her yıl Covid aşısı yapılması gerekeceği bilgisini verdi.

PFIZER  2022’DE 4 MİLYAR DOZ AŞI ÜRETECEK

Pfizer firması yıl sonuna kadar dünyanın çeşitli yerlerine toplam 3 milyar doz aşı temin etmiş olacak. Firma, gelecek yıl için de 4 milyar doz aşı üretecek.

Sağlık konusunda çalışmalarda bulunan bazı yardım kurumları, Pfizer, BioNTech ve Moderna gibi yaygın kullanılan aşıları üreten şirketlerin pandemiden kazanç sağlamasını eleştiriyor.

EN AZ 35 MİLYAR DOLAR GELİR

Pfizer, bu yıl Covid aşısı satışlarından en az 35 milyar dolar gelir elde edecek. Şirketin hisseleri de tavan yaptı.

Web Banner
Web Banner