Esnek Çalışma Düzenlemesin’ de Flaş Gelişme: Büyük Tartışma Yaratan İki Madde Değişiyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Esnek Çalışma Düzenlemesin’ de Flaş Gelişme: Büyük Tartışma Yaratan İki Madde Değişiyor

Esnek çalışma düzenlemesiyle alakalı büyük tartışma yaratan 2 madde geri çekildi.


25 yaş altı ve 50 yaş üstü olan kişiler için şart aranmaksızın ‘belirli süre iş sözleşmesi’ yapılabilmesi öngörülmekteydi.

Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeleri devam eden ‘İşsizlik Sigortası Kanunu Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’nden, ‘esnek çalışmayla’ alakalı tartışmalı iki maddenin çıkarılması kararlaştırıldı.

Sendikalar; çalışanların kıdem ve ihbar tazminatıyla işe iade davası hükümlerinden yaralanmadığı için buna şiddetle karşı çıkıyordu.

TÜRK-İş Genel Başkanı Ergun Atalay, Türkiye Büyük Millet Meclisinde AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, MHP Grup Başkanvekilleri Erkan Akçay ve Muhammet Levent Bülbül ile bir araya geldi.

Yapılan Görüşmede Hak-İş Sendikası yetkilileri de bulundu. Atalay, Genel Kurul’da görüşmeleri devam eden‘İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ne dair itirazlarını dile getirdi.

Atalay, teklifte yer alan iş hukukuna esneklik getirecek maddelerin geri çekilmesini talep etti, çekincelerini anlattı. Yapılan görüşmede anlaşmaya varıldı.

Esnek çalışma içeren ve sendikaların tepkisine sebep olan 2 maddenin tekliften çıkarılması kararlaştırıldı.

DAHA DETAYLI ÇALIŞACAĞIZ

Görüşmeden sonra açıklama yapan Muş, esnek çalışmaya dair 33 ve 37’nci maddelerin tekliften çıkarılmasına karar verdiklerini belirtip, “Sendikaların taleplerini aldık.

MHP grup başkanvekilleri MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü biz de Cumhurbaşkanımızla görüştük, onların talimatları gereği bu iki maddeyi daha detaylı çalışmak üzere metinden çıkaracağız.”