Erdoğan talimat vemişti! Ekonomik reformda 2 önemli adım… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Erdoğan talimat vemişti! Ekonomik reformda 2 önemli adım…

Cumhurbaşkanlığı, ekonomik reform sürecinde iki önemli adımın hayata geçmesi için çalışma başlattı.


Cumhurbaşkanı’na sunulacak çalışmada yatırım süreçlerinin hızlandırılması, vergi süreçlerinin kolaylaştırılması ve sadeleştirilmesi planlanıyor.

Cumhurbaşkan Erdoğan’ın ‘ekonomi alanında yeni bir reform başlatıyoruz’ mesajının ardından Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu, politika tavsiyeleri geliştirilmesi kararı alındı. kamu ve özel sektörün görüşleri ışığında iş dünyasının şikayet ettiği yatırımların süreçlerinin hızlandırılması için birer birer ‘yapılacaklar listesi’ çıkarılıyor.

Yerli ve yabancı yatırımcılar ile yapılacak temasların ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yapısına uygun biçimde yatırımların hızlandırılması, bürokratik süreçlerin azaltılması, vergi mevzuatının sadeleştirilmesi ve kolaylaştırılması planlanıyor. Kısa, orta ve uzun sürede gelen taleplerin ele alınacağı çalışma için iş dünyasıyla temaslar sürdürülüyor.

TASLAK METİN

Yatırımların önündeki en büyük sıkıntı sayılan bürokratik engellerin sıfırlanması, yerli ve yabancı yatırım iştahının arttırılması, finansmana erişim imkanlarının arttırılması üzerine çalışılırken, pandemi döneminde yaşanan sıkıntıların çözümüne dönük de planlamalar yapılıyor. Kurul, tüm sektör yetkililerinin görüşlerini almaya başlarken, çalışmaların değerlendirme toplantılarının ardından önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanıyor. Reform paketine eklenmesine karar verilen başlıklar, öncelikle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Erdoğan’ın onayının ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı ile koordinasyon halinde taslak metin ortaya çıkarılacak.