EK Derslerle İlgili Bakanlar Kurulu Kararında Değişiklik Yapıldı: Bugünkü Resmi Gazetede Yayımlandı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

EK Derslerle İlgili Bakanlar Kurulu Kararında Değişiklik Yapıldı: Bugünkü Resmi Gazetede Yayımlandı

EK Derslerle Alakalı Bakanlar Kurulu Kararında Değişiklik yapıldı. Değişiklik Bugünkü Resmi Gazetede yayımlandı.


Resmi Gazetede öğretmenlerin ek ders genelgesi yayımlandı.

25 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli genelge yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlanan ve yürürlüğe giren genelgede yönetici ve öğretmenlerin ek ders saatlerinde düzenlemeye gidildiği görüldü.

Resmi Gazetede yayımlanan ek ders düzenlemesi: Ekli Milli Eğitim Bakanlığı yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine dair Karar da Değişiklik Yapılmasına Dair Kararın yürürlüğe konulmasına, 657 sayılı DMK’ 89 uncu maddesiyle 439 sayılı Kanun yükümleri gereğince Karar verilmiştir.

MADDE 1 1-12-2006 tarihli ve 2006/11350 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine dair Kararın 16 ncı maddesinin birinci fıkrasına aşağıdaki bent eklenmiştir.

“c) Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde yapılan okul sporları, halk oyunları ve izcilik faaliyetleri ile Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Sporda Yönlendirme Projesi kapsamında geçici olarak görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihlerde kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna dair ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir.

Alınacak onayda görevlendirilen personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti, görev süresi ve diğer hususlar belirtilir.”