Ek ders yolsuzluğunda müdürden öğretmenlere akılalmaz teklif! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ek ders yolsuzluğunda müdürden öğretmenlere akılalmaz teklif!

Ek ders yolsuzluğunda müdürden öğretmenlere akılalmaz teklif: Oğlum borsada kaybetti, emekli olana kadar şikayetçi olmayın…


Kocaeli’de bir ortaokulda görev yapan öğretmenlerin hesaplarına yatan ek ders ücreti ile bordrolarındaki tutarın farklı olduğu iddiası üzerine yaklaşık 4,5 milyon liralık yolsuzluk ortaya çıktı. 8 öğretmen olayla ilgisi olan herkesten şikayetçi olurken bir öğretmen ifadesinde okul müdürü M.H.A.’nın kendisine, “Oğlum borsada para kaybettiği için bu işlemleri kendisi benden habersiz yaptı. Ben emekli olana kadar lütfen herhangi bir yere şikayette bulunmayın.” dediğini anlattı.

Kocaeli‘nin Gölcük ilçesindeki Saraylı Ortaokulu’nda görev yapan bazı öğretmenler, ek ders ücretlerini kontrol ettiklerinde, e-bordro üzerinde görünen ek ders ücretinin hesaplarına yatan ücretten yaklaşık üç kat daha fazla olduğunu tespit etti. Bu durumun yaklaşık dört yıldır sürdüğünü anlayan öğretmenler, fazla olan miktarın farklı banka hesaplarına yatırıldığını fark etti.

 

4.5 MİLYON TL YOLSUZLUK İDDİASI

Öğretmenler, geriye dönük kontroller sonucunda toplamda yaklaşık 4,5 milyon TL haksız kazanç sağlandığını belirledi.

İddiaların ortaya çıkmasının ardından, Hürriyetçi Eğitim Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Adem Ellialtıoğlu ve öğretmenler, okul müdürü M.H.A. ve diğer ilgili yetkililer hakkında “İrtikap”, “Görevi kötüye kullanma” ve “Resmi belgede sahtecilik” suçlamalarıyla Kocaeli Adliyesi ve Gölcük Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

9310639.jpg

MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olayla ilgili idari soruşturma başlattığını duyurdu. Milli Eğitim Bakanlığı da konuyla ilgili iki müfettiş görevlendirildiğini açıkladı. Şikayetin hemen ardından okul müdürü M.H.A.’nın emekliye ayrıldığı öğrenildi.

9310637.jpg

8 ÖĞRETMEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Olayla ilgili olarak, okulda görev yapan sekiz öğretmen, Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Suçlar Büro Amirliği’ne davet edilerek ‘şikayetçi’ sıfatıyla ifade verdi. Öğretmenler ifadelerinde, olayla ilgisi olan herkesten şikayetçi olduklarını belirtti.

9310640.jpg

‘OĞLUM BORSADA KAYBETTİ, EMEKLİ OLANA KADAR ŞİKAYETÇİ OLMAYIN’

Bir öğretmen, okul müdürü M.H.A.’nın kendisine, “Oğlum e-Devlet ve diğer şifrelerimi bilmekteydi. Borsada para kaybettiği için bu işlemleri kendisi benden habersiz yaptı. Ben emekli olana kadar lütfen herhangi bir yere şikayette bulunmayın. Emekli olduktan sonra şikayetçi olmanızı rica ediyorum.” dediğini anlattı. Diğer öğretmenlerin de bu ifadeyi doğrular yönde ifade verdiği öğrenildi.

9330492.jpg

‘BENİM EK DERS ÜCRETİM SANA YATMIŞ OLABİLİR’

Okulda görev yapan başka bir öğretmen ise hesabına yatan ücretin e-Devlet’te görünen ücretle farklı olduğunu fark ettikten sonra okul müdürüne gittiğini belirtti. Okul müdürünün kendisine “Benim ek ders ücretim sana yatmış olabilir, el ile girdiğim için 2 kez basmış olabilirim.” dediğini ve daha sonra kendi hesabından öğretmenin hesabına para gönderdiğini, ancak öğretmenin bu parayı geri gönderdiğini ifade etti.

9310638-002.jpg

”E-DEVLET’TE YANLIŞLIK OLMUŞ’ DEYİP GÖNDERİRLER’

Başka bir öğretmen ise ifadesinde arkadaşlarıyla birlikte durumu okul müdür yardımcılarına anlattıklarını ve ilçe milli eğitim müdürlüğüne gideceklerini söyledi. Müdür yardımcısının kendilerine, “Gitseniz bile e-Devlet’te yanlışlık olmuştur deyip gönderirler.” dediğini, ancak yine de dilekçe verdiklerini belirtti.