Eğitim-Sen’den Yüz yüze eğitimde 3. hafta değerlendirmesi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Eğitim-Sen’den Yüz yüze eğitimde 3. hafta değerlendirmesi

Yaşanmakta olan bu zor günleri dayanışma ve yan yana durarak aşacağımıza olan inancımızla tüm eğitim ve bilim emekçilerini, öğrencilerimizi ve değerli Samsun halkını saygıyla selamlıyoruz.


Web Banner

Eğitim-Sen Samsun Şube Yürütme Kurulundan Yapılan Basın Açıklaması:

Yaşanmakta olan bu zor günleri dayanışma ve yan yana durarak aşacağımıza olan inancımızla tüm eğitim ve bilim emekçilerini, öğrencilerimizi ve değerli Samsun halkını saygıyla selamlıyoruz. 1,5 yıllık aranın ardından 6 Eylül’de yüz yüze eğitime başladık. Bu süreçte yaşanabilecek sorunların yaşanmaması, yüz yüze eğitimin sağlıklı koşullarda devam edebilmesi için eğitim sendikası olmanın bilinciyle, okullarımızda yaşanan gelişmeleri gün gün yakından takip ederek, kamu yöneticilerini uyarmak, kamuoyunu bilgilendirmek ve gerektiğinde sorumluluk almak gibi görevlerimiz olduğunun farkındayız. Bizler Eğitim-Sen Samsun Şube Yürütme Kurulu olarak değerlendirmelerimizi haftalık olarak Samsun kamuoyu ile paylaşacağız.

Öncelikle zor bir süreçten geçildiğinin farkında olunmasını bu nedenle de sürecin sağlıklı sürdürülmesi için tüm eğitim bileşenlerinin dayanışma içerisinde hareket etmesi gerektiğini belirtmek isteriz.

Bizler haftalık bilgilendirme raporunu oluşturabilmek için her okulda bulunan işyeri temsilcilerimiz aracılığı ile, salgının yayılımını etkileyeceğinin düşündüğümüz bir kontrol listesi hazırlayarak bu bilgilerin sendikamıza ulaşmasını sağlıyoruz.

23 Eylül itibarı ile yaklaşık 60 okuldan alınan veriler ışığında;

** Okulların açıldığı günden bugüne yardımcı personel ve temizlik personel görevlendirmelerinin halen yapılmadığı,

**Ek derslik yapılmadığı için sınıfların seyreltilmesinin gerçekleşmediği ve ortalama 40 kişilik sınıflarda ders işlendiği,

** Okul kantinleri, öğrenci tuvaletleri, öğretmen odaları gibi ortak kullanım alanlarının sayısının artmadığı,

** Sınıfların güvenli bir şekilde havalandırılması için herhangi bir çalışmanın olmadığı,

** Bizlerin okulların öğrenci sayılarının mümkün olduğunca azaltılması talebimize karşın, “deprem güçlendirmesi” adı altında bazı okulların birleştirilmesi yoluna gidildiği,

Tüm bu bilgiler ışığında 2. Hafta itibariyle 19 eğitim emekçisi arkadaşımız, 54 öğrencimiz pozitif, ilimiz genelinde 50 sınıfımız karantinada iken 3 hafta itibari ile 26 eğitim emekçisi arkadaşımız ve 121 öğrencimizin pozitif olduğu ve 93 sınıfımızın karantinaya alındığı görülmektedir.

Bu karşılaştırmalı rakamlar bize gösteriyor ki; salgının başından itibaren talep ettiğimiz tüm tedbirlerin salgının yayılımı noktasında ne kadar hayati öneme sahip olduğunu göstermektedir.

Tekrar ifade etmek isteriz ki;
**Sınıf seyreltilmesi için ek derslik planlayın,

** En kısa sürede temizlik ve yardımcı personel görevlendirmesi yapın,

** Ortak kullanım alanlarının sayısını çoğaltın,

** Sınıfların havalandırılması için gerekli düzenlemeleri yapın,

** 40 dakikalık ders süresini 30 dakikaya çekmek için gerekli planlamaların yapılmasını sağlayın,

** Okul öncesi sınıflarındaki ders sürelerini 50 dakikadan 30 dakikaya indirmek için gerekli planlamayı yapın,

** “Deprem güçlendirmesi” sebebiyle okulları birleştirmek yerine özel sektöre ait atıl binaları kamulaştırın, tadilat yapılan okullara devredin,

** Esas yerleşkesinden farklı binalara taşınan okullardaki öğrencilerin servis ücretlerini karşılayın,

** Kapatılan köy okullarını açarak taşımalı eğitim sistemine son verin…

AKSİ TAKDİRDE; yukarıda ifade edilen rakamlar her hafta artmaya devam edecek, eğitim emekçileri ve öğrencilerimiz sağlıklarından olacaktır. Çözüm basittir, eğitime daha fazla kaynak aktarmak ve akılcı bir şekilde süreci yönetmek.

Eğitim-Sen Samsun şubesi olarak mücadelemiz; yüz yüze ve sürdürülebilir bir eğitim mücadelesidir,

Mücadelemiz çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği mücadelesidir.

Eğitim Sen olarak tam zamanlı yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için tüm eğitim bileşenlerini ve kamuoyunu bu süreci daha fazla sorgulamaya, sağlıklı ve güvenli bir eğitim ortamı için mücadele etmeye çağırıyoruz.

Web Banner
Web Banner