Dünya Sağlık Örgütü’nden Flaş Açıklama « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Dünya Sağlık Örgütü’nden Flaş Açıklama

Dünya Sağlık Örgütü’ Bilim Adamı Dr. Soumya Swaminathan, “Şu anda aşılardan herhangi birinin bulaşmayı önleyeceğinden emin olduğumuza dair kanıtımız olduğuna inanmıyorum.”


Aşı olmuş kişilerin de seyahat ettiklerinde karantinaya alınması gerektiğini söyledi.

Bilim Adamı Dr. Soumya Swaminathan, insanları bir Kovid-19 aşısı olduktan sonra virüse karşı dikkatli davranmaya devam etmeye çağırdı.

Soumya Swaminathan yapmış olduğu açıklamada, Amerika ve Avrupa’da insanların aşı olduktan sonra tekrar Kovid-19’a yakalanması, dolayısıyla bulaştırıcı olup olmadığı hakkında yeterli bir kanıt olmadığını söyledi.

AŞILAR HAKKINDA YETERLİ VERİ YOK

Soumya Swaminathan, “Şu anda aşılardan herhangi birinin, insanların Kovid-19’a yakalanmasını ve dolayısıyla bulaşmasını engelleyeceğinden emin olmamızı sağlayacak yeterli veriler olmadığını görüyorum.”

“Sanırım aşılar hakkında daha fazlasını öğrenene kadar, aşılanmış kişiler de belirli bir düzeyde sürü bağışıklığı oluşana kadar seyahat sırasında karantina gibi önlemleri alması gerektiğini varsaymalıyız.”

BU SALGIN EN BÜYÜK OLANI DEĞİL

Dünya Sağlık Örgütü’ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, günümüz dünyasının bilim ve aşılar konusunda ileri bir safhada olduğunu, Kovid-19 salgının şiddetli olduğunu ve küresel çapta hızla yayıldığını belirterek “Muhakkak ki bu salgın en büyük olanı değil.

Bu virüs çok bulaşıcı, insanları öldürüyor ve bir çok kişiyi sevdiklerinden mahrum ediyor.”

Kovid-19 vaka sayısı dikkate alındığında salgındaki ölüm oranları ortaya çıkan diğer hastalıklara göre düşük olduğunu söyleyen Mike Ryan, “Bu bir uyarı alarmıdır. Gelecekte daha şiddetli olabilecek bir şeye (salgına) karşı hazırlanmalıyız.”