Dünya Sağlık Örgütü Acil Çağrıda Bulundu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Dünya Sağlık Örgütü Acil Çağrıda Bulundu

Dünya Sağlık Örgütü üye ülkelere Kovid-19 İngiltere’de aniden ortaya çıkan yeni türünü tartışmak için toplantı çağrısında bulundu.


Dünya Sağlık Örgütü, İngiltere’de ortaya çıkan Kovid-19’un yeni ve daha bulaşıcı türü ile mücadeleyi ve tedbirleri tartışmak üzere yarın üye ülkelere toplantı çağrısında bulundu. Toplantının üye ülkeler arasındaki bilgi paylaşımına yardımcı olması için yapıldığı belirtildi.

Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge sosyal medya hesabı üzerinden Kovid-19’un yeni türü hakkında yapmış olduğu paylaşımda, “Daha iyi bilgiye sahip oluncaya kadar seyahati sınırlandırmak akıllıca olacaktır. Temel mallar ve temel seyahatler için tedarik zincirleri mümkün kalmalı.”

Dünya Sağlık Örgütü tarafından dün yapılan açıklamada, İngiltere’ye uygulanan seyahat yasağına, gıda, ilaç ve yakıt gibi temel ihtiyaçlar için kargo taşımacılığına öncelik verilmesini ve kolaylaştırılması gerektiği belirtilmişti.

Dünya Sağlık Örgütü, yeni türün aşıların etkinliğini etkileyip etkilemeyeceğini belirlemek için henüz yeterli bilgi olmadığını söylemişti.

Dünya Sağlık Örgütü dün yeni türe karşı paniğe gerek olmadığını bu mutasyonun virüsün evriminin bir parçası olduğunu söylemiş, İngiltere’yi yeni türü tespit ettiği için övmüştü.