DMM, ‘İsrail’e atılan füzeler engellendi’ iddiasını yalanladı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

DMM, ‘İsrail’e atılan füzeler engellendi’ iddiasını yalanladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “İran’ın 15 Nisan’da İsrail’e fırlattığı füzeler, Malatya Kürecik’te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu.” iddiasısın yalan olduğunu duyurdu.


DMM, Başkan Erdoğan ile Hamas Lideri İsmail Heniyye’nin İstanbul’daki görüşmesi sonrası dolaşıma sokulan “İran’ın 15 Nisan’da İsrail’e fırlattığı füzeler, Malatya Kürecik’te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu.” iddiasısın provokasyon içerdiğini belirtti.

DMM’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İran’ın 15 Nisan’da İsrail’e fırlattığı füzeler, Malatya Kürecik’te bulunan radar üssü sayesinde erken tespit edilerek durduruldu.” iddiası doğru değildir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ile görüşmesinin ardından, Kürecik radar üssü ile ilgili Merkezimizce daha önce de yalanlanan asılsız iddianın kasıtlı bir biçimde yeniden dolaşıma sokulduğu tespit edilmiştir.

Kürecik’teki radar sisteminden elde edilen bilgiler, NATO prosedürleri çerçevesinde sadece müttefiklerle paylaşılmaktadır. Bu veri paylaşımının amacı, NATO müttefiki ülkelerin halklarının, topraklarının ve kuvvetlerinin korunmasıdır.

Bilgilerin İsrail gibi NATO müttefiki olmayan ülkelerle paylaşımı söz konusu değildir.

Türkiye, her zaman Filistinli kardeşlerimizin haklı davasının yanında olmuştur ve her koşulda olmaya devam edecektir.

Kamuoyunun hassasiyetleri üzerinden yürütülmeye çalışılan manipülasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz.