Destekleme ve Yetiştirme Kursları Acilen Açılmalıdır! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Destekleme ve Yetiştirme Kursları Acilen Açılmalıdır!


Web Banner

Eğitim-Bir-Sen , Millî Eğitim Bakanlığı’na müracaatta bulunarak, destekleme ve yetiştirme kurslarının, 8 ve 12. sınıflarda bulunan öğrenciler için, uzaktan eğitim yoluyla yeniden faaliyete geçirilmesi yönünde düzenleme yapılmasını talep etti.

Eğitim-Bir-Sen’den yapılan açıklama;

Kovid-19 salgınına karşı ülke genelinde alınan önlemler kapsamında resmî ve özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim faaliyetlerine 4 Ocak 2020 tarihine kadar ara verilmiştir. Yine Bakanlık, 2.12.2020 tarihinde, merkezî sınavların kapsamında bir değişiklik söz konusu olmayacağını, öğrencilerin tüm müfredattan sorumlu olacağını duyurmuştur. Aynı duyuruda, öğrencilere sınava hazırlık sürecinde destek kaynakların sunulacağı ve bu alandaki bütün ihtiyaçların karşılanmaya devam edileceği ifade edilmiştir.

Destekleme ve yetiştirme kurslarının uzaktan eğitim yoluyla yeniden faaliyete geçirilmesi, 8 ve 12. sınıflarda bulunan öğrencilere sınava hazırlık sürecinde katkıda bulunacak; öğrenci ve velilerde öğrenme kayıpları yönünde oluşan kaygının giderilmesini ve sınava yönelik destek ihtiyacının karşılanmasını sağlayacaktır.

MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü yazısı
MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü yazısı
MEB Ortaögretim Genel Müdürlüğü yazısı
MEB Temel Eğitim Genel Müdürlüğü yazısı

 

Web Banner
Web Banner