ÇEKİN KİRLİ ELLERİNİZİ ÖĞRETMENLERİN ÜZERİNDEN « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

ÇEKİN KİRLİ ELLERİNİZİ ÖĞRETMENLERİN ÜZERİNDEN


Web Banner

 

Hasköy’ de Aday Öğretmenler Semineri adı altında öğretmenlerin bilgilendirilmesi için vatsap grubu kurulmuştur.Grubun yöneticisi EBS ilçe başkanı,eski İlçe Milli eğitim Şube müdürü, şimdilerde ise okul müdürü olan muhterem grupta cirit atıyor.

Mülakat ve sözleşmeli köleliğin mimarı sendikasının propagandasını yaparak öğretmenleri baskı altına almaya çalışıyor.Grupta iki İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü daha bulunmaktadır.Bir şube müdürü malum sendikanın şube başkan yardımcısı(ilk şube müdürü ataması Bulanık’a yapılmıştı daha sonra Hasköy’e gelmiştir)diğer şube müdürü ise geçmiş yıllarda sendika yöneticiliği yapmıştır.

Grupta bulunan muhterem şube müdürleri neden buna izin vermişlerdir? Şaşırdık mı? Tabiki hayır.Çünkü yıl içinde sendika tanıtımı için gittiğimiz aday öğretmenleri seminerinde şube müdürü seminerde EBS ye benim sendikam şu çalışmaları yaptı diyerek sendika reklamını yaptığına bizzat şahit olmuştuk.Seminerin konusu EBS midir? Yoksa MEB’in belirlediği konu mudur?

Buradan Hasköy Kaymakamlığını ve Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü göreve davet ediyoruz.Hasköy İlçe Milli Eğitim Müdürünün bu konuyla ilgili haberinin olmadığını düşünüyoruz varsa da vay Hasköy’ün haline. Kimse aday öğretmeler grubunda yada seminerlerde sendika propagandası ve baskı yapamaz.Bu rezilliğe de yönetici konumundaki kimsede seyirci kalamaz.Bunlarda alışkanlık olmuş bu tür olaylar, geçen hafta yeni atanan öğretmenlerimiz ilimize gelmeye başladığı zaman EBS sendika tanıtımı için İl Milli eğitiminin atama bürosunun önünde stand kuruyor.Sendika masası yaptıkları devletin masasında Okul Müdürü üyelik formu doldururarak malum sendikaya diyet borcunu ödüyor. Sendika şube başkanı Okul müdürünü yönetime aldığını söylüyor.4688 sayılı sendika kanunu değişti de bizim mi haberimiz yok?İl Milli Eğitim Müdürü de bunlara göz yumuyor.Bu muhteremlere hatırlatmak isteriz:’DEVLET MEMURUNUN SADAKAT GÖSTERECEĞİ TEK YER DEVLETTİR.’İl Milli Eğitim Müdürü Emin ENGİN’i de göreve davet etmek isterdik ama bu aralar çok yoğun.Kendisi kitap satmakla meşgul olduğu için kafasını kaldıracak vakti yok.Ama suçüstü yakalandı. Ulusal basına düşen haberde her şey ortada.Bu konuyla ilgili gerekli resmi girişiminde bulunduk ve Devlet kurumlarımızın gerekeni yapacağından hiç şüphemiz yoktur.

Eylül ayında da seminer için getirttiği Özkan Şenol’un kitaplarını sattırdığı duyumlarını almıştık. Haber basına düştükten sonra akıl tutulması yaşamış olacak ki o heyecan ve korkuyla talihsiz bir açıklama yapmış.Ve müdürün şak şak çılarıda müdüre sahip çıkmaya çalışmışlardır. Kanıtlı belgeli bir konuya neden sahip çıktıklarını ise hayretle takip etmekteyiz.

Attığı mesajın yanlış yorumlanabileceğini düşünerek 65 tane kitabı yeni atanan öğretmenlere ücretsiz vermiş.Eski öğretmenlere kaç kitap sattın?Ücretsiz verdiğin kitaplar promosyon mu geldi?Grupta 1 gün arayla müdürlere talimat vermişsin .Pazartesi günü de kitap satışına başlıyor sanırım düşündüğünü uygulamakta zorlanıyor.Özel büroda satmasına ise zor şartlar altında çalışan öğretmenlere kolaylık sağlamak istediğini ifade ediyor.

Herhalde haziranda Muş’a kar yağacak ve yollar kapanacak diye düşünüyor…

Öğretmenlere yardımcı olmak isteseydin zorlu kış şartlarında çalışan arkadaşlarımızın okullarına gönderdiğiniz yardımcı personelleri adil şekilde dağıtsaydın yada Okula giderken servis sıkıntısı yaşayan öğretmenlere yardımcı olsaydın.Kitapları da Muş Milli eğitim de görevli devletin personeline sattırıyor.Devletin personelini de kendi çıkarlarına alet etmektedir. Kendisi de işi gücü bırakıp pazartesi günü öğretmenlere kitapların reklamını yapıyor. Ama kırtasiyeci müdürün kitap satış işleri iyi gitmedi.Kitapları elinde patladı ve kitapları bundan sonra ücretsiz dağıtmak zorunda kaldı.Sana tavsiyemiz daha fazla zarara uğramadan erdemli şekilde davranarak istifaetmendir.Hemen kitaplarını topla İlk kitap fuarında daha liyakatli olduğun kitap satışı işine başla.EMİN ol tecrübeyi Muş’ta kazandın en azından zararını kapatırsın. Hayırlı işler, bol kazançlar..

Ramazan AKKUŞ

Türk Eğitim Sen Muş Şube Başkanı

Web Banner
Web Banner