Canan Kaftancıoğlu’na ‘Aylan Kurdi’ tepkisi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Canan Kaftancıoğlu’na ‘Aylan Kurdi’ tepkisi

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Twitter hesabından döviz rezervi tartışmalarıyla ilgili paylaşımında Aylan bebeğin fotoğrafına yer vermesine sert tepkiler gelmeye devam ediyor. İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Aylan bebeğin ve milyonlarca mazlumun aziz hatırasını inciten vicdansızlığı telin ediyoruz. Aylan bebeğin katillerinden emir alanlardan başka ne beklenir ki?” ifadesini kullandı.


İletişim Başkanı Farhrettin Altun, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Bodrum’da cansız bedeni kıyıya vuran Suriyeli Aylan Kurdi bebeğin fotoğrafıyla ilgili paylaşımına tepki gösterdi. Altun, mesajında şu ifadeleri kullandı:

“İnsan olmak asgari düzeyde bir vicdan gerektirir. Vicdanı olmayanın siyasete ve topluma katacağı hiçbir şey yoktur. Aylan bebeğin ve milyonlarca mazlumun aziz hatırasını inciten vicdansızlığı telin ediyoruz. Aylan bebeğin katillerinden emir alanlardan başka ne beklenir ki?”

‘YAZIKTIR, GÜNAHTIR’

Kaftancıoğlu’nun paylaşımına gelen diğer tepkiler şöyleydi:

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: Aylan bebeğin cansız bedenini karanlık siyasetine alet edecek kadar süflileşen bir zihniyetin ülkemize ve dünyamıza vereceği hiçbir iyilik ve güzellik yoktur. Yapmayın Yazıktır, ayıptır, günahtır.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Masum bir yavrunun cansız bedenini kirli siyasetine alet edebilecek kadar alçalan zihniyete Rabbim fırsat vermesin. Aylan bebeğin ruhu, bu kötülüğü yenecek…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk: Bir masum çocuğun cansız bedenini kirli ve seviyesiz siyaset anlayışlarına alet edebilecek kadar vicdanları kararmış. Siyaset bu değil, insanlık hiç değil.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Vicdansızlık ve ayıp. Aylan bebeğin cansız bedenini böyle kullanmak ne büyük utanç. Utanma duygusu olana ömür boyu yeter. Nasıl karanlık bir zihniyet bu