Benzin ve motorinde indirim için kritik açıklama: « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Benzin ve motorinde indirim için kritik açıklama:

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi ile 137 dolar seviyelerine çıkan Brent petrol sert bir düşüşle 112 dolar seviyesine kadar geriledi. Varil fiyatlarındaki yükselişle benzin ve mazot fiyatlarına arka arkaya zamlar gelirken, şimdi bu düşüş sonrası akaryakıt fiyatlarına büyük bir indirim beklentisi oluştu. Haber7.com olarak konuyu MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş’a sorduk.

Bu haber 12 Mart 2022 - 1:39 'de eklendi ve 112 kez görüntülendi.

 

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi ile 137 dolar seviyelerine çıkan Brent petrol sert bir düşüşle 112 dolar seviyesine kadar geriledi. Varil fiyatlarındaki yükselişle benzin ve mazot fiyatlarına arka arkaya zamlar gelirken, şimdi bu düşüş sonrası akaryakıt fiyatlarına büyük bir indirim beklentisi oluştu.

Vatandaşlar tarafından 4 TL’yi bulması beklenen indirimi ve petrol fiyatlarındaki son durumu MÜSİAD Enerji ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Altuğ Karataş’a sorduk.

İNDİRİM İÇİN SPEKÜLATİF ATAKLAR BİTMELİ
Altuğ, indirim için öncellikle piyasalardaki spekülatif atakların durması gerektiğinin altını çizerken, savaş durumunun ortadan kalkması halinde Brent petrol 96 dolar seviyelerine kadar çekilebilir dedi

Petrol fiyatlarında indirim yaşanması için Dünya’daki spekülatif açıklamaların kesilmesi gerektiğinin altını çizen Karataş, “Sadece 10-15 gün içerisinde yapılan açıklamalar bile petrolün 137 doları görmesine neden oldu. Şu an rahatlatıcı açıklamalar ile fiyatların da otomatikman aşağıya ineceğini öngörüyoruz. Amerika’nın Rusya’ya ambargo uygulamak istemesi petrolün emtia olarak değerini çok arttırdı. Amerika, problemli olduğu İran ve Venezüella ile birtakım görüşmeler başlattı. Buna BAE’nin de petrol arzını arttıracakları açıklamaları da görmüş olduğumuz fiyatlara gelmemizi sağladı. Bunun da mutlaka pompalara yansıyacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Dünya’da yaşanan enerji krizinin, en büyük doğalgaz ve petrol üreticilerinden biri olan Rusya’nın savaş halinde olmasına bağlayan Altuğ Karataş, “Bu savaşın yaymış olduğu bir endişe hakim. Rusya petrolünün ve doğalgazının yüzde 40’ını Avrupa’ya satıyor. Bunlar çok ciddi rakamlar. Arzdaki bu yoğun azalma olma ihtimali bile fiyatların bir anda yükselmesine sebep olacağı endişesini oluşturdu. Bir an önce savaş tehlikesinin ortadan kalkması, müzakerelerle birlikte rahat bir havanın yansıması gerekiyor. 96 dolar seviyesini görmüştük ama petrol fiyatlarının daha geriye doğru geleceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN