Eğitimciler şiddete DUR demek için alanlardaydı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Eğitimciler şiddete DUR demek için alanlardaydı


Web Banner

“Öğretmene Şiddete Dur De “ kamuoyuna seskerini duyurmak için Taksim’de Eğitim Bir Sen genel başkanı Ali YALÇIN’ın katılımıyla İstanbul EBS şubeleri basın açıklaması yaptı.

Öğretmene ve eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek için yasal düzenlenmenin ivedi olarak yapılmasını haykıran öğretmenler .24 Kasım öğretmenler gününün söylemlerle değil icraatlarla konuşulmasını istedi.

Genel başkan Ali YALÇIN yaptığı açıklamada; Görevinin başında canice öldürülen eğitim çalışanlarının acısının yeni isimlerle katmerlenmemesi temennisiyle, şimdiye kadar hayatını kaybeden bütün eğitim çalışanlarına Allah’tan rahmet dilyerek sözlerine başladı.

Darbe ürünü, antidemokratik kılık ve kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması talebiyle 6 yıl önce serbest kıyafet eylem kararı aldıklarını belirten YALÇIN , Eğitim çalışanlarının serbest kıyafet konusundaki taleplerine duyarsız kalınmamalı, gereği yapılmalıdır , Bakanlık, eğitimin esas meselelerine odaklanmalı; eğitim çalışanlarının taleplerini azami ölçüde karşılayan, mağduriyetleri önleyen, adil ve sürdürülebilir bir atama ve yer değiştirme politikası izlemelidir dedi.

Web Banner
Web Banner