4 ayda yasa dışı yayın yapan 128 internet sitesine erişim engellendi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

4 ayda yasa dışı yayın yapan 128 internet sitesine erişim engellendi

Adana’da yapılan çalışma kapsamında 4 ayda yasa dışı yayın yapan toplam 128 internet sitesine erişim engeli geldi.


İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre; Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, ekim, kasım, aralık ve ocak aylarında internet yoluyla işlenen suçların tespiti, takibi ve engellenmesine yönelik çalışma yapıldığı söylenildi.

Bu kapsamda, kurumların isimlerini ve simgelerini kullanmak ve oltalama (phishing) metodu kullanarak vatandaşların kredi kartı bilgileri vede şifreleri ile sosyal medya hesapların ele geçirilmesi yönelik dolandırıcılık işlemlerinde kullanılmak üzere oluşturulan toplam 128 internet sitesinin tespit edildi.

Yapılan açıklamada, sitelere, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezine müracaat yapılması sonucu Türkiye’den erişimin engellendiği belirtildi.

Açıklamada şunlar söylendi:

“Vatandaşlarımız kendileri ile iletişime geçip, ‘kart aidatı iadesi’, ‘hesap işletim ücreti iadesi’, ‘ödül kazandınız’ gibi kendilerini internet üzerinden çeşitli linklere yönlendirmeye çalışan kötü niyetli kişilerin arama, mesaj ve e-postalarına kesinlikle itibar etmemeli.

Bankacılık kart bilgileri ve şifreleri yazılı ya da sözlü olarak paylaşılmaması, her türlü bankacılık işlemleri ile ilgili bankanın resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir.”