3600 ek gösterge kapsamı belirlendi « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

3600 ek gösterge kapsamı belirlendi



Kamu çalışanların refahını artırmak için getirilen 3600 ek gösterge ile ilgili üç seçenek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu.

Kamu çalışanlarını içeren 3600 ek gösterge çalışmalarında karar ve bütçe aşamasına gelindi. Hazırlanan taslak dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulurken, hangi seçeneğin uygulanacağına Cumhurbaşkanı’nın karar vereceği ifade edilmişti.


3600 ek göstergede sona gelindi

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin merakla beklediği 3600 ek gösterge çalışmalarında sona gelindi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, tamamlanan 3600 ek gösterge düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunuldu.

Ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kamu çalışanlarının refahını arttırmak için gerekli bütçe çalışmasını bitirdiği açıklandı.

Erdoğan’a sunulan düzenleme; polis, hemşire, din görevlisi ve diğer meslek gruplarındaki kamu personelini kapsıyor.


3 alternatif seçenek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulan taslakta 3 alternatif seçenek bulunuyor. Hangi seçeneğin uygulanacağına Cumhurbaşkanı Erdoğan karar verecek.


4 meslek grubunda düzenleme yapılacak

Dar kapsamlı seçenek sadece polis, hemşire, din görevlisi ve öğretmen olmak üzere 4 meslek grubuna yönelik düzenleme içerirken, diğer iki seçenek daha geniş memur gruplarını da içine alacak şekilde düzenlemeler öngörüyor.


Ek gösterge nedir

Ek gösterge 3600 kamu çalışanlarını içeriyor. Polis, hemşire, din görevlileri ve öğretmenleri kapsıyor. Memur maaşlarına, emekli maaşlarına ve en fazla da emekli ikramiyelerine yansıyacak. Düzenlemenin kısa süre içinde çıkması bekleniyor. Ek göstergenin çıkış tarihinden önceki emekli ikramiyelerine geriye dönük yansıması gündemde değil.