Yunanistan’ın tacizlerine sert tepki: Tehlikeli sonuçları olabilir « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yunanistan’ın tacizlerine sert tepki: Tehlikeli sonuçları olabilir


Ömer Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle: Dijital gelişmelere uyum sağlama gibi bir tutumu sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımızın AK Parti’nin hem de Cumhur İttifakı’nın gücünün artması konusunda talimatları oldu. Bunları birimlerimiz aldı.

TFF BİNASINA SİLAHLI SALDIRI

Sayın Büyükekşi ile görüştüm. Şu an elimizde bir bilgi yok. Olay daha yeni gerçekleşmiş ve emniyetimizce bütün yönleri ile araştırılıyor. Sayın Başkan’a geçmiş olsun dileklerimi ilettim.

DİYARBAKIR ANNELERİ

Diyarbakır Annelerimize selamlarımızı iletiriyoruz. Vicdan çığlıkları başka illerde de yankı bularak annelerin teröre kaptırdıkları evlatlarına kavuşmak için başlattığı dünyanın en büyük vicdan çığlığına dönüşmüştür.

TERÖRLE MÜCADELE MESAJI

Terörün her gün yeni bileşenleri ile karşı karşıya kalıyoruz. Hukuk temelinde askerimiz terörle mücadeleyi sürdürmeyi devam ediyor. Bu terörist organizasyonlarla en büyük mücadeleyi veren ülkelerden biriyiz.

Tahıl koridoru anlaşması, atılmış en önemli adımlardan bir tanesidir. Ukrayna ve Rusya tarafı ile yürütülen müzakereler ile bu noktaya gelinmiştir. 1 milyon tahıl dünya pazarlarına bu şekilde ulaştı. Dünyanın birçok yerinde liderler bu anlaşmayı alkışlayarak karşıladı. Fakat tüm bunlar yapılırken ‘Türkiye ambargoyu deliyor’ gibi bir kara propaganda yapılıyor. 

YUNANİSTAN’IN TACİZLERİNE TEPKİ

Radar kitlemesi yapılması düşmanca bir harekettir. NATO ülkesi olan Türkiye’ye ait uçaklara, Yunanistan’ın S-300’ler ile radar kilitlemesi yapması dikkat çekicidir. Tehlikeli sonuçları olabilir. Taciz eden taraf Yunanistan’dır. Düşmanca bir tutumla yaklaşım sergilemektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gücü ve tecrübesi karşısında onların yaptıklarının hiçbir önemi yoktur ama bunları müttefiklerimizin görmesi lazım. Hava kuvvetlerimiz gereken karşılığı vermiştir. Yunanistan giderek gayri nizami hareketlerde bulunan bir devlete dönüşüyor. Yabancı devletlerin karargahı haline geldi. Türkiye ile bir dostluk kurabilecekken, Türkiye’yi dünyaya şikayet ediyorlar. Doğrusu şudur; Yunanistan ile Türkiye arasındaki meseleler diplomasi masasında gayet rahat çözülebilir. Masadan kaçan taraf ise Yunanistan’dır. Türkiye büyük bir diplomasi devletidir. Bunun ile ilgili olarak Türk devletinin çözüm kapasitesi yüksektir. Ama çözüm istemedikleri için sürekli bunu gündeme getiriyorlar. Yunan makamlarına sağduyulu davranmalarını, tehdit, taciz, radar kilitlemesi gibi bu hareketlerden uzak durmalarını tavsiye ediyoruz. Doğru olan şey masada oturmak ve masayı terk etmemektir. Zor zamanlarında bugün kendilerinin yanında bayrak gösterenler yoktu. Deprem olur yanlarında Türkiye olur.

MACRON’A TEPKİ

Ömer Çelik: Fransa’nın Cumhurbaşkanı Macron’un, neredeyse Fransa’nın bütün bir dış politikasını sadece Türkiye karşıtlığına ve Erdoğan karşıtlığına indirgemesini ibretle izliyoruz.Erdoğan karşıtlığı üzerinden siyaset ortaya koyuyor. Afrikaya’da kadar gidip tüm enerjisini Türkiye’yi kötülemek üzerine harcaması doğru değildir. Bir ziyaret yaptığı zaman Cumhurbaşkanımız hemen manşet atıyorlar: Bu Fransa’ya karşı bir hamledir diye. Afrika’da olmamız, Afrika’nın yanında olmamızdan kaynaklıdır.

SORU-CEVAP

(Ahmet Şık’ın sözlerine dava) Demokrasi karşıtlığı sözleri eskiden kendini çok net gösteriyordu. Bol bol demokrasi kelimesi kullanılıyor. Türkiye’nin en büyük siyasi partisine, 21 yaşına girmiş, bunca zamandır iktidarda olan AK Parti’ye siyasi parti muamelesi yapmayacağız, örgüt muamelesi yapacağız demek dünyanın en büyük faşizan yaklaşımıdır. Yani Avrupa’da bile böyle bir faşist söz duyulmamıştır sanırım. Bunlar DEAŞ’a PKK’ya söylemedikleri sözleri gelip bize söylüyorlar. Buradaki mesele tüm siyasi kurumları hedef alan bir zihniyettir. Çıkıp desene ben AK Parti ile mücadele edeceğim, kendi parti politikalarımı anlatacağım. Bu faşist zihniyet kendisini demokratik dili kullanarak ifade ediyor. 

(CHP’li Ali Mahir Başarır’ın iddiasına ilişkin) Milletvekilinin bugüne kadar söylediği her şey yanlış çıktı. Bu arkadaş fazla dizi izliyor sanırım, bunların gerçeklikle ilgili yoktur. Biz resmi bir siyasi partiyiz. Bütün işlerimiz şeffaf.

(Perinçek’in tepki çeken sözleri)  Baştan aşağıya yanlış bir söz Doğu Perinçek’in sözü. Bir siyasi partinin kendisini Hz. Peygamber’in tebliği ile mukayese etmesi kadar mantıksız, akıl dışı bir şey söz konusu olamaz. Haddini bilmezlikten öte başka bir anlam ifade etmeyen sözlerdir. Kimsenin haddine değildir.

(Kılıçdaroğlu’nun KHK açıklaması) Hukuka vurgu yapıyor. Bir meseleyi nasıl çözeceksin ya da çözeceksin dediğinde hukuk dışına çıkıyor. Ben gelirsem serbest bırakacağım demek, siyasete müdahale etmektir. Tek tek dosyaları mı biliyor? Diyor ki ben tamamını bırakacağım. Nasıl bu kadar kişi ile ilgili bu tasarrufa sahipsiniz. FETÖ ile CHP nasıl mücadele edecektir? Ülke siyasi tarihimizin en ağır tehditlerinden birini atlatmıştır. Tüm bunlara hürmeten daha sakin bil kullanması gerekmektedir. Kendi partinden bir kişi seçilmiş Cumhurbaşkanını ‘seçimli ya da seçimsiz’ göndermekten bahsedecek, bunlara sessiz kalacaksın.

(NATO’nun 30 Ağustos paylaşımı) Az önce gelen habere göre tekrar yayınlamışlar. MSB rahatsızlığımızı NATO’ya iletti. Demek bu rahatsızlık NATO tarafından dikkate alındı. Daha önce de oldu bu. NATO’nun bu kadar kurumsal bir yapının daha dikkatli olmasını beklemek hakkımızdır.

(Kılıçdaroğlu’nun TEKNOFES ziyareti) Olumlu karşılıyorum, bunlar milli projeler. Türkiye önü kesilmiş, engellenmiş bu projelerde kısır döngüyü kırmıştır. Buna herkesin sahip çıkması gerekir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun ziyaretini bu yüzden olumlu buluyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDevlet Bahçeli’den ‘erken seçim’ sorusuna tek cümlelik yanıt!Haberi Görüntüle

‘Türkiye yeni bir cephe açıyor’Yunan medyası Bayraktar TB2 fotoğrafıyla verdi! Haberi Görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRCumhurbaşkanı Erdoğan: Böyle bir rezilliğe asla izin vermeyeceğizHaberi Görüntüle