Yolsuzluk yapan memur ilanla aranıyor « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Yolsuzluk yapan memur ilanla aranıyor


Web Banner

Sayıştay, 2013 ve 2019 yıllarında kamuyu zarara uğrattığı tespit edilen 2 memuru çalıştığı kamu kurumlarında bulamadı. Kişilere yazılı savunmasının alınacağını bildirmek için Resmi Gazete’de tebliğ yayımladı.

Sayıştay, Ergün Alimoğlu’nun 2013 yılında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde görevliyken kamuyu zarara uğrattığını tespit etti. Alimoğlu’nun yazılı savunmasını almak istedi ancak çalıştığı kamu kurumunda bulamadı. Yine Konya Ereğli Belediyesi’nde Mehmet Cengiz Harput’un ise 2019 yılında kamuyu zarara uğrattığı belirlendi fakat o da durumun tebliği için gidilen adresinde yoktu. Sayıştay şimdi ikisinin de yazılı savunmasını almak için arıyor. Bulunamayan memurlar için Resmi Gazete’de ilan yayımlandı.

Sayıştay bu iki kişiye tebliğ edilmek üzere Resmi Gazete’de şu ilanı yayımladı:

“Adları aşağıda yazılı Kamu İdarelerinin hizalarında belirtilen yıla ilişkin hesap ve işlemlerinin denetimi sırasında, denetçiler tarafından tespit edilen kamu zararına yol açan hususlar hakkında, 6085 sayılı Sayıştay Kanununun 48 inci maddesi gereğince yazılı savunmalarının alınması maksadıyla aranılan ve dairelerince gösterilen adreslerde bulunamayan ad ve soyadları ile memuriyet unvanı ve görevleri gösterilen sorumluların, konu ile ilgili sorgularını almak veya kendilerine tebligatın yapılabileceği açık adreslerini bildirmek üzere, ilan tarihinden itibaren 15 gün içinde bizzat veya yazı ile Başkanlığımıza başvurmaları gerektiği; aksi takdirde işbu ilanın tebligat yerine geçeceği ilan olunur.”

Web Banner
Web Banner