Uzman Öğretmenlik Sınav Soruları Nasıldı? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Uzman Öğretmenlik Sınav Soruları Nasıldı?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda görev yapan 600 bine yakın 10 yılını doldurmuş öğretmenler uzman öğretmenlik sınavına girdi.


Web Banner

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen 7354 No’lu Öğretmenlik Meslek Kanunu ile uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sistemi uygulanmaya koyuldu. Bu kanuna göre öğretmenlik mesleği; aday öğretmenlik döneminden sonra öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere üç kariyer basamağına ayrılıyor. Yeni yasa ile gelen kariyer basamaklarından biri olan uzman öğretmenlik; meslekte en az on yıl hizmet vermiş olanlar için geçerli olacak. Meslekte en az on yıl çalışmış olan öğretmenler eğitimlerini 18 Temmuz-5 Eylül tarihleri arasında tamamladılar.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen eğitimlerin ardından bugün uzman öğretmenlik sınavına girdiler. Sınavda 180 saatlik eğitimlerden sorumlu olan öğretmenler 150 dakika içinde 100 soruyu cevapladılar. Sınav sabah sat 10.00’da başladı ve 12.30’da sona erdi. Sınavdan çıkan uzman öğretmen adayları sınavlar hakkında fikirlerini paylaştı.

Sizlerde yorumlar kısmında sınava dair yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Uzman öğretmen adaylarından bazıları soruların oldukça kolay olduğunu belirtirken bazıları sınavda biraz da olsa zorlandıklarını belirtti.

İşte sınava dair yorumlar…

Trabzon mu denize kıyısı olan ilimiz, Konya mi? En zor soru.

Ne oldu okuma-anlama çalışması yaptım!!!Gerek var mıydı? Bu sinavla uzman olacam

Girdik çıktık hooop uzmanız

Yazıklar olsun Zorla sınava girdik Öğretmenle alay edilen bir sınav Ömrümün en aşağılayıcı bir saatiydi

MEB sorduğu sorularla dalga geçmeye, kendini ve öğretmenleri utandırmaya devam etmiş. Aferin, bravo. 35 dakika da çözülebilecek 100 soruyla uzman öğretmene karar vermek. #MebinUtancGunu

Bakandan nağmeler”biz demiştik cok kolay sorular ilkokul öğrencisi bile girse yapar boşuna ortalığı ayağa kaldırdınız bla bla bla…

Sınav bir roman havasında sürükleyiciydi ve ve çırpıda bitti . Nasıl bitti anlamadım. Şimdi bu sınavın geçerlilik kısmına gelirsek; o kadar video izletildi PDF Leeir verildi, millet harıl harıl çalıştı gecesi gündüzü gitti, ailesinden zamanlar çalındı, lakinnn..

Sınavdan biraz önce çıkan bir arkadaşım aynen şoyle dedi”Gerizekalı mısınız diye sorsalardı söylerdik , sınava gerek yoktu. “Tweet bu kadar!

Bu sorularla mı uzmanlık verecektiniz. Ben soruları çözerken utandım.Tatilimizi heba ettiniz

Web Banner
Web Banner