Ümit Özdağ: Meral Akşener geçen seçimde kampanyasını yarıda durdurdu « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Ümit Özdağ: Meral Akşener geçen seçimde kampanyasını yarıda durdurdu


Kenan Taş’ın konuğu olan Ümit Özdağ, 2018 seçimlerinde Meral Akşener’in ‘Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı seçiyoruz’ diyerek seçim kampanyasını durdurduğunu iddia etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Cüneyt Özdemir’in YouTube kanalında Kenan Taş’ın sorularını yanıtladı.

Özdağ, gelecek seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunurken muhalefetin seçimi kazanacağını belirterek çoklu aday vurgusu yaptı.

Seçime çoklu aday ile gidilerek ikinci tura kalması sağlanırsa muhalefetin başarılı olacağını belirten Özdağ, son seçimde bu stratejinin başarılı olmamasını ise İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in kampanyasını yarıda durdurmasına bağladı.

Özdağ, şu ifadeleri kullandı:

“Meral Akşener kampanyasını durdurdu”

Geçen seçimde neden seçim ikinci tura kalmadı? Meral Akşener, son bir ayda çalışmalarını durdurdu. Kampanya başladığı zaman oyları yüzde 16’ydı. Yüzde 7’ye kadar düşmesine müsaade etti. Meral Akşener partisinin aldığı oy kadar oy alsaydı seçim ikinci tura kalırdı. Bilerek yapıldığını biliyorum.

“Kampanya sorumlusu Akşener’e ‘Erdoğan’ı cumhurbaşkanı seçeceğiz’ dedi”

Meral Akşener’in siyasal kampanyasını yöneten yönetici, seçimlerden bir ay önce Meral Akşener’in kendisini Ankara’ya çağırıp, genel merkezde dinlenmeyen odaya götürüp, ‘Erdoğan’ı cumhurbaşkanı seçiyoruz. Bana gerekçesini sorma’ dediğini, ben partiden ayrıldıktan sonra bana anlattı.

‘Bunu açıklarsanız inkâr ederim’ dedi. Bir de şunu ekledi, ‘Ben, bu açıklamayı İstanbul’da seçimlerden üç gün sonra yaptım ve Meral Akşener telefonla beni tehdit etti’ dedi. Meral Akşener de ben de bu kişinin kim olduğunu biliyoruz. Meral Akşener’in hiçbir tehdidinden korkma. Çık ve açıkla kardeşim. Türk halkına borçlusun.”

Röportajın tamamına ulaşmak için tıklayınız