Türkiye’den İsveç’e çok sert tepki: Aşağılık bir eylem « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Türkiye’den İsveç’e çok sert tepki: Aşağılık bir eylem


Bakanlıktan yapılan açıklamada, ‘Bugün (29 Eylül) Stokholm Büyükelçiliğimizin yakınında Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan aşağılık bir eyleme izin verilmiş olmasını en ağır şekilde kınıyoruz.

İsveç’in, gerek seçilmiş yöneticilerimize yönelik olarak anılan ülkede sistematik şekilde sürdürülen tahkir edici bu eylemleri, gerek terör örgütlerinin devam eden propaganda faaliyetlerini önlemesi, Türk toplumunun temel beklentisidir.’ denildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRErdoğan’dan yerel seçim mesajı: İzmir’i çantada keklik görenlerin işi bundan sonra daha zorHaberi Görüntüle

ÖZAY ŞENDİR: İSVEÇ’İN NATO’YA KATACAĞI NEDİR? OKYANUSTA DAMLA

Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, İsveç’te Erdoğan’ı hedef alan provokatif eylemi ve NATO’ya üyelik sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Şendir’in açıklamaları şöyle; İsveç 20 bin kişilik ordusu var 100 tane tankı var. İsveç’in NATO’ya katacağı nedir? Sorusunun cevabı tatmin edici bir cevap verilmiş değil. Güç olarak okyanusta damla. İsveç, Kuzey Buz Denizi artık oradaki erimelerden dolayı ticarete yakın, enerji kaynakları, enerji aramaya müsait olduğu için İsveç’i kıyılarını kontrol edebilmek için istiyor ABD.

Gelelim İsveç’te sayın Cumhurbaşkanı aleyhine eylem yapanlar. Kim bunlar? Orada FETÖ grupları var, PKK’ya bağlı grup var. Onların etki altına aldığı siyasi partiler var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRİsveç Başbakanı artan çete şiddetiyle mücadele için ordudan yardım istediHaberi Görüntüle

İsveç Parlamentosunda şöyle bir yasa teklifi verildi. Sevr anlaşmasında bağımsız Kürt devleti kuruluyordu. Türkler Kurtuluş Savaşında kazandı, Sevr Anlaşması çöpe atıldı. İsveç Parlamentosu Sevr Anlaşması’nın dirilmesi için çalışsın. Böyle bir yasa teklifi verildi. Destek verenler kim? Terör örgütünü destekleyen bizim coğrafyanın insanları.

İsveç’in içindeki fraksiyonlar her iki terör örgütü tarafından kullanılıyor. Ben sayın Cumhurbaşkanı’nın son iki açıklamasını bilirim. Nasıl olsa ABD bastırdı, NATO bastırıyor. Türkiye bunu onaylayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan dedi ki: “Sizin parlamentonuz bizim de parlamentomuz var.

Meclis bunu ne zaman gündemine alır bilmem. İsveç bunu çantada keklik zannediyorsa büyük hata yapıyorlar. TBMM ayrı bir şahsiyet. Dünyada iki kere gazi olmuş tek Meclis’ten bahsediyoruz. Hem Kurtuluş Savaşı’nı yönetmiş hem 15 Temmuz’da gazi olmuş bir Meclis.

‘HERKESİN AKLINI BAŞINA ALMASINDA FAYDA’

Türkiye Cumhuriyet tatmin olmadan, siz istediğini yapacaksınız, İsveç olarak ilişkilere uymayacak, sözlerin zıttı işleri yapacaksınız, Türkiye’de üyeliği onaylayacak öyle mi? Herkesin aklını başına almasında fayda var.

İsveç, kızı DAEŞ’e katılmış bir kadına kızına sahip çıkmadığı gerekçesi ile hapis cezası vermiş bir ülkedir. Yani ucu kendisine dokunan her konuda yasaları bükebiliyorlar. Türkiye söz konusu olduğunda kırmızı çizgileri pembeleştiriyorlar.