Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde: Bu Hafta İçerisinde Neler Görüşülecek? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde: Bu Hafta İçerisinde Neler Görüşülecek?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, enerji alanı düzenlemeler içeren Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi için çalışacak.


Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, 17 Kasım Salı günü saat 15.00 te toplanıp, Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerine başlayacak.

Teklifle, maden arama ve işletme ruhsatların verilmesi, birleştirilmesi, zamanların uzatılması, devir ve intikalleriyle çevreyle uyum bedeli iadelerine dair müracaatlar dışında, vadesi geçmiş borç durumunu gösterir belge aranılması zorunluluğu kaldırılacak.

Doğal Gaz Piyasası Kanununa, Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası tanımı eklenecek.

TEİAŞ, bağlantı ve sistem kullanım anlaşmalarında düzenlenen sistem kullanım ihlallerin takibini gerçekleştirecek, ihlal durumu tespit edilen tüzel kişilere cezai şart ve diğer yaptırımları uygulayacak.

MTA tarafından ihale edilen alanların satışlarına dair ihale bedelleri taksitlendirilerek ödenebilecek.

İdare payı hesaplamasında kullanılan su miktarı belirlenmesinde usulsüzlük ya da kaçak kullanım tespiti durumunda 500 bin lira geçmemek üzere ruhsat sahibine, bir önceki yılda kullandığı su miktarın karşılığı 2 kat oranda idari para cezası verilebilecek.

Meclisin 2021 yılı bütçesi üzerindeki mesaisi bu hafta devam edecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu yarın Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, salı günü Hazine ve Maliye Bakanlığı, çarşamba günü Sağlık Bakanlığı, perşembe Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, cuma günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bağlı kurum ve kuruluşların bütçelerini ele almış olacak.

Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu, salı günü toplanacak. Komisyon, çalışma takvimi, komisyonda görevlendirilecek uzmanlar ile komisyona davet edilecekler belirlenecek.

KİT Komisyonu denetimlerini devam ettirecek. Komisyon, salı günü Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, çarşamba günü Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğün hesaplarını inceleyecek.

Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu çarşamba ve perşembe günü toplanıp gündemdeki konuları ele alacak.