Emekli maaşına ne kadar zam olacak? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Emekli maaşına ne kadar zam olacak?

Emekli ve memur zamlarıyla birlikte refah payıda gündemdeki yerini aldı. Peki emeklilere ve memurlara ne kadar refah payı uygulanacak? 2024 temmuz refah payı ne kadar oldu? Emekli maaşı ne kadar arttı ve refah payı ne kadar yükseldi? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Bu haber 19 Mayıs 2024 - 12:13 'de eklendi ve 29 kez görüntülendi.

Emekli maaşlarına yapılacak olan zam oranlarının netleşmesi için mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının belli olması gerekiyor. Temmuz ayı başında refah payı hariç SSK, Bağ-Kur ve memur emeklisinin zam oranı kesinleşecek. Peki emekli maaşına ne kadar zam gelecek ve refah payı ne kadar olacak?

Emekli maaşına ne kadar zam olacak?

Temmuz ayıyla birlikte emekli ve memur maaşlarında güncelleme olacak. Maaş artışları, enflasyon rakamlarına göre belirlenecek. SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon kadar artış alırken memurlar ve memur emeklileri de yüzde 15’lik Ocak artışının üzerinde oluşan enflasyon oranını fark olarak alarak, yüzde 10’da toplu sözleşme artışı yapılacak.

Enflasyon rakamlarıyla birlikte yapılacak olan zamma ek olarak emekliler için refah payı uygulaması yapılması bekleniyor.

Refah payı ne kadar oldu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ilgili sorulara; “Ekonomik veriler iyiye gidiyor, asgari ücrete ek zam olmayacak” yanıtını veren Bakan Işıkhan, emekliye refah payı için de “Her şey için çok erken. Temmuz ayını bekleyelim.” yanıtını verdi.

En düşük emekli maaşı kaça yükseldi?

Zamların yanı sıra birçok kişi en düşük emekli maaşlarında da güncelleme yapılması gerektiğini savunuyor. Yapılan açıklamalar ışığında, 10 bin liraya çıkartılan taban maaşın ve kök maaşı düşük olanlar için sıfır zam tehlikesinin de önlenmesi için çalışma yürütülüyor. Bu yönüyle emekliler ve memurlar için ikili bir zam formülü devreye alınacak.

PİYASALARDA SON DURUM

  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        BUGÜN 1000TL NE OLDU?

        • -

          BORSA

        • -

          DOLAR

        • -

          EURO

        • -

          ALTIN

        301 Moved Permanently

        301 Moved Permanently


        nginx