Türk ve Polonyalı öğrenciler birlikte covıd-19’u ele aldı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Türk ve Polonyalı öğrenciler birlikte covıd-19’u ele aldı

Türk ve Polonyalı öğretmenlerce ortaklaşa düzenlenen ve iki ülkeden öğrencilerin online platformda buluşarak Covid-19 salgınının mental etkilerini birlikte ifade etmelerini sağlayan proje başarıyla tamamlandı.


Türkiye ve Polonya’dan farklı okulların katılımları ile gerçekleştirilen ve öğrencilerin Covid-19 salgını sürecinden duygusal anlamda nasıl etkilendiklerini ifade etmelerini sağlamalarını hedefleyen “Experiencing the Pandemic: The Student Experience of A Pandemic”, “Pandemiyi Tecrübe Etme: Öğrencinin Pandemi Tecrübesi” eTwinning Projesi başarıyla tamamlandı.

Proje kapsamında online platformda bir araya gelen Türk ve Polonyalı öğrenciler Covid-19 süreci ile ilgili duygu ve düşüncelerini işitsel, görsel ve yazılı olarak ifade etme olanağı yakalamış oldu.5 Nisan 2021 tarihinde start alan projeye Türkiye’den Hatay Sebenoba Hacı Fuat Yılmaz Ortaokulu, İstanbul Yakuplu 125. Yıl İmam Hatip Ortaokulu ve Elka Ortaokulu, Çorum Merkez 23 Nisan Ortaokulu, Çanakkale Eceabat Opet Tarihe Saygı Ortaokulu; Polonya’dan ise Szkoa Podstawowa nr 50 im. Emilii Plater katıldı.