Trafiğe bu şekilde çıkana 17.598 TL ceza kesilecek! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Trafiğe bu şekilde çıkana 17.598 TL ceza kesilecek!


Web Banner

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren o uygulamanın detayları açıklandı. Trafik sigortası kapsamında 1 Mayıs itibariyle yeni kurallar ekleniyor. Kaza yapan ve yapmaya sürücüler arasında bir fark oluşacak. Sürücülerin ödeyeceği fiyat kaza yapıp yapmadığına göre artacak veya azalacak. Kaza yapmayan sürücüler yüzde 50 indirim hak sahibi olacak. İşte tüm detaylar…

TRAFİK SİGORTASINDA DEV YENİLİK

Trafik sigortasında yapılan bu değişiklik ülkemizde yer alan milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor. Yeni uygulamanın başlangıç tarihi olarak 1 Mayıs olarak belirlendi. Trafik sigortasında başlayan yeni uygulama ile birlikte kaza yapmayan otomobil sürücülerine ise yüzde 50 indirim yapılacak.

Bu işlem ile birlikte kaza yapan sürücüler ise 17 bin TL, hiç kaza yapmayan sürücülere ise 3 bin TL trafik sigortası primi ödeyecek. Şirket aracı ile şahsi araç için trafik sigortasında farklılık olacağı belirtildi. Trafik sigortası primi ise yüzde 2.5 ile yüzde 20 arasından daha fazla olacak.

Kaza yapan ve yapmayan sürücüler arasında sigorta farkı olacak. En düşük basamakta yer alan yani 0’da olan “çok riskli sürücüler” kategorisinde poliçelerine yüzde 200 zam yapılacak. Kaza yapmayan sürücüler için en üstte yer alan 8’inci konumda “çok iyi sürücüler” kategorisi olacak ve poliçelerinde yüzde 50 indirim uygulanacak.

261220221314415533006.jpg

PRİM TABLOLARI DEĞİŞTİ

Mayıs ayı ile birlikte uygulanacak olan kural sigorta şirketleri tarafından açıklandı. Trafik sigortalarında bir kereye mahsus olarak yüzde 5 oranında zam yapılacak. Yüzde 5’lik zammın ardından her ay yüzde 2 oranında zam uygulanacağı bilgisini paylaştı. Hasarsız olması nedeniyle prim indirimi alan ve hasarlı olması nedeniyle prim artıran oranların tablosunda değişiklik yapıldı.

1580707188082-istanbulda-yari-yil-tatili-bitti-trafik-yogunlugu-yasaniyor-1-2077-dhaphoto-4.jpg

BU SÜRÜCÜLERE 17 BİN TL ÖDEME

Hasar basamağında yapılan değişiklikler ile birlikte 0 rakamına denk gelen sürücü tüzel araç için belirlenen miktar 21 bin 118 TL olarak açıklandı. Aynı şekilde özel araç sahipleri için 17 bin 598 TL prim ödemesi duyuruldu. Basamağın en iyisi olan 8’inci basamakta bulunan ve hiç kazası olmayan sürücülerin ise cebinden tüzel araçlar için 3 bin 520 TL ödeme çıkarken, özel araçlar için ise 2 bin 933 TL ücret ödemesi çıkacak.

Şirket araçları ile şahsi araçlar arasında prim farkı yer alacak. Bu kapsamda ise şahsi araçlara göre yüzde 2,5 yada 20 arasında zamlı ödeme yapacaklar. Fark 500 TL ile 3.000 TL arasında değişiyor.

Web Banner
Web Banner