Talat Yavuz: Gelir dağılımında adalet istiyoruz! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Talat Yavuz: Gelir dağılımında adalet istiyoruz!


Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Talat Yavuz, gelir adaletinin tesis edildiği bir Türkiye için çalıştıklarını ifade ederek, “Sendikal anlayışımız, hakkın yanında yer almak, adaleti herkes için istemektir. Biz, gelir dağılımında adaletin sağlanmasının, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin sorunlarına çözüm bulunmasının mücadelesini veriyoruz” dedi.

Talat Yavuz, Memur-Sen Sinop İl Temsilciliği’nin il divan toplantısına katıldı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda konuşan Yavuz, hak ve özgürlük mücadelesinde kayda değer bir mesafe katettiklerini belirterek, “Temel hak ve özgürlükler konusunda yıllarca yasaklarla mücadele ettik. Bariyerlerin kaldırılmasını sağladık. Türkiye’nin demokratikleşmesi için sesimizi hep yükselttik ve önemli mesafeler aldık. Şimdi gelir dağılımında adalet, kazanımların korunması ve yeni kazanımları elde etmek için çalışıyor, mücadele ediyoruz” dedi.

Otuz yılı samimiyet ve sadakatle, inanç ve iradeyle yürüdüklerini söyleyen Yavuz, yol gösterdiklerini, yol açtıklarını, yol aldıklarını, kayıplara son verdik, kazanımları artırdıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Müfredattan ders kitaplarına, sınav sisteminden yerleştirme uygulamalarına her konuda ses verdik, söz söyledik. Doğruyu işaret edip, hatadan vazgeçilmesini sağladık. Yasaklarla mücadeleyi başardık, temel hak ve özgürlüklerde mesafe aldık. Özlük, sosyal ve mali haklarda önemli adımların atılmasını; çok çalışarak, emek harcayarak birçok soruna çözüm bulunmasını sağladık. Eğitim-Bir-Sen olarak, birçok sorunu sorun olmaktan çıkardık. Nöbete ücret, sınav görev ücretlerinin artırılması, idari izinli günlerde ek ders ödenmesi, kariyer basamaklarında adım atılması, ek gösterge düzenlemesi, sözleşmelilere kadro gibi onlarca sorunu çözdük.”

Talat Yavuz, kamu görevlilerinin açlık ve yoksulluk sınırı arasından çıkarılmasını ve refah düzeyinde ücret almasını istediklerini, bunun için çaba harcadıklarını kaydederek, “Sendika olarak, kamu görevlileri arasında unvan ve sorumluluğa uygun ücretlendirme yapılmasını ve ücret skalasının yeniden adaletli bir şekilde düzenlenmesini, en düşük memur maaşı ile en yüksek memur maaşı arasındaki makasın daha fazla açılmamasını ve seyyanen zam ile düşük gelir grubunun korunmasını, alım gücünün yükseltilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kamuda görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının üç yılı aşmayacak şekilde zorunlu olmasını istediklerini vurgulayan Yavuz, “İstiyoruz ki, memura da bayram ikramiyesi verilsin, diğer çalışanlarda olduğu gibi kamu görevlilerinin de bütün gelirlerinden emekli keseneği kesilsin, sosyal güvenlikte ayrım son bulsun ve memurun çalışırken aldığı maaş ile emekli aylığı arasındaki uçurum kapansın, çalışanlarının büyük çoğunluğu yükseköğretim mezunu olan ve kamuda devrini tamamlayan yardımcı hizmetler sınıfı kaldırılsın, personel genel idare hizmetleri sınıfına geçirilsin, fazla mesai birim ücreti, ek ders birim ücreti gibi kalemler hakkaniyete uygun hâle getirilsin, üniversite idari personeline yer değiştirebilme imkânı verilsin, toplu sözleşme kararımız hayata geçirilsin, akademik personelin hakkı teslim edilsin, maaş ve ücretleri yükseltilsin” şeklinde konuştu.

Verdikleri mücadeleyle şimdiye kadar önemli eşikleri aştıklarını dile getiren Yavuz, aynı mücadele ve kararlılıkla mesafe almayı sürdüreceklerini ifade ederek, yeni kazanımlar için gayret sarf etmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Memur-Sen Sinop İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Ramazan Çelik ise hak, emek ve özgürlük mücadelesini kararlılıkla sürdüreceklerini kaydetti.