ŞUBE MÜDÜRLERİ ÜVEY EVLAT MI ? « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

ŞUBE MÜDÜRLERİ ÜVEY EVLAT MI ?

Eğitim-Bir-Sen İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Mükremin Köse, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan şube müdürlerinin sorunlarına değinerek ”Milli Eğitim Bakanlığının eli ayağı olan, her türlü iş ve işlemi aksatmadan yapan şube müdürlerinin haklı sesi bir an evvel duyulmalı, özlük hakları ve mali hakları bir an önce düzenlenmelidir.” dedi.


 

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev yapan şube müdürleri; ekonomik sıkıntılar içerisinde Milli Eğitimin yükünü taşıyarak iş yapmaya çalışmaktadırlar.

Milli Eğitim Bakanlığının eli ayağı olan, her türlü iş ve işlemi aksatmadan yapan şube müdürlerinin haklı sesi bir an evvel duyulmalı, özlük hakları ve mali hakları bir an önce düzenlenmelidir.

Bilgi, birikim ve donanımlarıyla Milli Eğitimde başarılı bir şekilde görev yaptıktan sonra sınavı kazanarak şube müdürü olan ve uhdelerindeki bölümlerine önderlik eden şube müdürleri üvey evlat muamelesi görmemelidir.

Şube müdürleri her yıl bir sistematiği oluşturulamayan rotasyon problemiyle uğraşmaktadırlar .Hayatını ikame ettirip ailesine bir gelecek sunduğu yerden istemsizce yer değişikliği yaptırılan şube müdürleri büyük bir zorluk içine sokulmaktadır. Görevinde başarılı bir şekilde hizmet sunduğu yerden sistematiği ve planlaması yapılmadan rotasyona tabi tutulan şube müdürleri adeta istifaya zorlanılmaktadır. Şube müdürleri her yıl bu sorunla karşı karşıya kalmaktadır. Şube müdürlerinin ailevi durumu, çocuklarının eğitimi, ekonomik kayıpları göz önüne alınarak tez elden rotasyon sorunları çözülmelidir. Bu yersiz ve gereksiz uygulamadan vazgeçilmeli, adil bir yer değiştirme sistemine geçilmelidir.

Değişen ekonomik koşullar göz önüne alındığında şube müdürleri , mali açıdan başka kurumların şube müdürleri ile kıyaslandığında düşük miktarda maaş alıyorlar. Kökeni öğretmen olan bu arkadaşlar, öğretmenlik kariyer basamaklarında da görmezden gelinip kendilerine uzman ve başöğretmen hakları verilmiyor. Kadrolarının bulunduğu genel idari hizmetlerden eğitim hizmetleri sınıfına alınması çok mu zor?

Yıllardan beri sorunları kar topu olan şube müdürlerinin sesi duyulmalıdır. Sorunlar yumağı daha fazla büyümeden şube müdürlerinin haklı talepleri duyulmalı ve daha sağlıklı bir eğitim için bu sorunlar yerinde çözülmelidir.

İş başarıları, kurum iklimine ve kültürüne olan katkıları düşünülmeli, şube müdürlerinin sorunları çözülmelidir.

 

Eğitim-Bir-Sen ‘in özgür ve özgün bir duruşuyla sorunun değil çözümün adresidir. Özgür ve özgün duruşun olduğu yerde mücadele vardır, umut vardır. Eğitim çalışanlarının umudu olma adına şube müdürlerinin sorunları çözüme kavuşana kadar takipçisi olacağımızı yetkililere ve kamuoyuna duyuruyoruz.