Son dakika: Meteoroloji’den flaş uyarı! Hava sıcaklığı 12 derece birden artacak « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Son dakika: Meteoroloji’den flaş uyarı! Hava sıcaklığı 12 derece birden artacak


Meteoroloji’den yapılan son açıklamaya göre; Hava sıcaklıklarının artarak, tüm yurtta hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 4 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının; İstanbul’da 27-33, Edirne’de 32-35, Bursa ve Balıkesir’de 33-38, Sakarya’da 32-37, İzmir’de 35-37, Manisa’da 36-39, Aydın’da 38-40, Antalya’da 33-36, Düzce’de 32-37 dereceler civarında seyredeceği tahmin edilmektedir.

Ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredecek hava sıcaklıkları ile ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

Yayımlanan 5 günlük hava durumu raporuna göre iç kesimler ve orta kesimlerde yağış bekleniyor.

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Kayseri, Niğde, Hakkari çevreleri ile Van’ın doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların artmaya devam ederek, yurt genelinde mevsim normallerinin 4-12 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden, zamanla Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARAParçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGEAz bulutlu, zamanla iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZAz bulutlu ve açık, zamanla iç kesimlerinin parçalı bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLUParçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile Kayseri ve Niğde çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZParçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZParçalı bulutlu, iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLUParçalı yer yer çok bulutlu, kuzey kesimleri ile Hakkari çevreleri ve Van’ın doğusunun kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLUAz bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

KASTAMONU’DA FINDIK BÜYÜKLÜĞÜNDE DOLU YAĞDI

Edinilen bilgiye göre, Araç ilçesinde aniden bastıran sağanak yağış yerini dolu yağışına bıraktı. Fındık büyüklüğünde yağan dolu sebebiyle sürücüler, araçlarını dolu yağışından koruyabilmek için kapalı alanlara akın etti. Dolu yağışı sebebiyle cadde ve sokaklar beyaza büründü. Bir süre devam eden dolu yağışı ardından yerini tekrar yağmura bıraktı.

AĞILA YILDIRIM DÜŞTÜ

Sivas’ın Şarkışla ilçesi Gültekin Mahallesinde Volkan Turunc’a ait ağıla yıldırım düştü. Düşen yıldırım otlak alan ve ağılın çitlerinde yangına neden oldu. Yangın, Şarkışla Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayla her hangi bir can kaybı ve yaralanma olmadı. Ağılda bulunan küçük baş hayvanlarda zarar görmedi. Konuyla ilgili açıklama yapan mahalle muhtarı Ramazan Özkazan, yangına düşen yıldırımın neden olduğunu belirtip sadece maddi hasar oluştuğunu söyledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRNesli tükendi sanılan Anadolu parsı Türkiye’de görüntülendiHaberi Görüntüle

Yıllık kazancı 800 bin TLMarket çalışanı ücreti yetersiz bulunca çilek işine girdiHaberi Görüntüle