SON DAKİKA… Memur ve milyon memur emeklisi için kritik tarih.. « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

SON DAKİKA… Memur ve milyon memur emeklisi için kritik tarih..


Milyonlarca kamu görevlisinin merakla beklediği 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sürüyor. Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği toplu sözleşme görüşmelerinin ikincisi için nefesler tutuldu. Toplu sözleşme görüşmeleri yarın başlıyor.

Kamu çalışanlarını yetkili sendika olarak Memur-Sen temsil ediyor. 1 Ağustos’ta başlayan görüşmelerde 9 Ağustos’ta müzakere aşamasına geçildi. Müzakere süreci tamamlandı.

Şimdi gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yapılacak ikinci toplantıya çevrildi.

KAMU İŞVEREN HEYETİ İLK TEKLİFİNİ AÇIKLAYACAK

Bu toplantıda Kamu İşveren Heyeti ilk teklifini kamuoyuna açıklayacak. Toplu sözleşme görüşmelerinde yaklaşık 4 milyon memur ile 2 buçuk milyon memur emeklisinin 2024-25 yıllarındaki mali ve sosyal hakları netleşecek.

Belirlenecek oranlar 65 yaş aylığı, engelli maaşı ve evde bakım maaşları üzerinde de etkili olacak. 8 milyondan fazla kişi doğrudan etkilenecek.

Toplu sözleşme görüşmelerinde 15 Ağustos’ta genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçilecek.

ÜÇÜNCÜ TOPLANTI 17 AĞUSTOS’TA

Üçüncü toplantı 17 Ağustos’ta yapılacak. Görüşmeler ay sonuna kadar tamamlanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRSite aidatlarına düzenleme! İşte kritik tarihHaberi Görüntüle

BAKAN IŞIKHAN TARİH VERDİ

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, “Geçtiğimiz hafta kamu emekçilerimizin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini başlattık. Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’na yürüyeceklerini anlatan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yolun başında bu yüzyılı, emeğin, üretimin, çalışmanın yüzyılı yapacağız demiştik. Biliyorsunuz, göreve gelir gelmez asgari ücretimizi belirledik. Akabinde memur ve memur emeklisi vatandaşlarımızın maaşlarında sağlanan iyileştirmeler için hemen harekete geçtik. Geçtiğimiz hafta da kamu emekçilerimizin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini başlattık. Ağustos ayının sonunda tamamlanacağını öngördüğümüz müzakerelerimizin tüm tarafları memnun edecek şekilde hayırla sonuçlanacağını ümit ediyorum. Bizler bugüne kadar milletimizden gelen talep ve istekleri hiçbir zaman geri çevirmedik. İmkanlarımız ölçüsünde her zaman insan odaklı, millet odaklı bir yönetim anlayışını benimsedik. Emeğin, alın terinin hakkını gözettik. Emeklilerimize, çalışanlarımıza, işverenlerimize, sendikalarımıza hiçbir zaman kulaklarımızı kapatmadık. Katılımcı sosyal devlet anlayışımızın gerektirdiği şekilde her zaman milletimizin yanında olduk. Bundan sonra da aynı bilinçle aynı vizyonla sahadan gelen görüşlere kulak vermeye devam edeceğiz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRBorsanın terazisi kârları tartıyorHaberi Görüntüle