Son dakika… Kar, fırtına, kuvvetli yağış bir arada! İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 64 kente uyarı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Son dakika… Kar, fırtına, kuvvetli yağış bir arada! İstanbul, Ankara ve İzmir dahil 64 kente uyarı


Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Orta Karadeniz’in; Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Sinop’un; Iğdır ve Ağrı hariç Doğu Anadolu’nun; Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği; Torosların, Doğu Anadolu’nun doğusunun ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde görülecek yağışların karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışların Marmara’nın batısı, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in batı ve kuzey kesimleri ile İç Anadolu’nun güneybatı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli; Ege’nin güneybatısı ve Batı Akdeniz’in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTehdit ve şantajla suça sürüklendiHaberi Görüntüle

HAVA SICAKLIĞI

Mevsim normallerinin üzerinde seyretmekte olan hava sıcaklıklarının etkisi altına girmekte olduğumuz yağışlı hava kütlesinin etkisi ile batı bölgelerimizden başlayarak azalması bekleniyor.

SEL, SU BAKINI, DOLU…

Yapılan son değerlendirmelere göre; batı bölgelerde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, Muğla çevrelerinden başlamak üzere zamanla Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege genelinde kuvvetli (30-60 kg/m2), Muğla kıyıları ile Edremit Körfezi’nde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (60-100 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su askını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR BEKLENİYOR

Yapılan son değerlendirmelere göre; Antalya’nın batısından başlamak üzere, zamanla il geneli ile Konya’nın güneybatı ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli (25-60 kg/m2), Antalya’nın batısının kıyı kesimleri ile doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (60-120 kg/m2) olması bekleniyor. Yağışların, zamanla 1800 m üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli karla karışık yağmur ve yer yer yoğun kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Muhtemel sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRDilan Polat için intihar iddiası! Avukatları acil olarak cezaevine gittiHaberi Görüntüle

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Genellikle güneyli yönlerden, Marmara’nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında gece saatlerinde (26.11.2023) zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden, hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara, Ege, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli (40-70 km/saat) ve yer yer fırtına şeklinde (70-100 km/saat) esmesi bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre: Rüzgarın Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat), Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli fırtına (10-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Genel olarak güney yönlerden, Pazar günü sabah saatlerinden itibaren Marmara’nın kuzeyi ile zamanla yurdun kuzey kesimlerinde batı ve kuzeybatıdan esmesi beklenen kuvvetli rüzgar ve fırtınanın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. Muhtemel çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Haberi alan AVM'ye koştu! Kuyruğun ucu bucağı yok: Her türlü savaşa hazırım

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRHaberi alan AVM’ye koştu! Kuyruğun ucu bucağı yok: Her türlü savaşa hazırımHaberi Görüntüle

25 KASIM CUMARTESİ 64 KENT İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU ALARM

* Turuncu kodla uyarılan iller: Balıkesir, Muğla, Antalya, Samsun, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Rize

* Sarı kodla uyarılan iller: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, Mersin, İstanbul, İzmir, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, K.Maraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Yalova, Karabük, Osmaniye, Düzce

26 KASIM PAZAR DA 64 KENTE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI YAPILDI

 * Turuncu kodla uyarılan iller: Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce

* Sarı kodla uyarılan iller: Kırklareli, Edirne, Aydın, Uşak, Bilecik, Eskişehir, Nevşehir, Niğde, Karaman, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Erzincan, Erzurum, Kars ve Ardahan

SICAKLIKLAR HIZLA DÜŞECEK

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de hava sıcaklıklarının hızla düşeceğini belirterek kar yağışı beklenen bölgeleri açıkladı.

Şen’in açıklamaları şöyle; Bugün cumartesi… Lodos rüzgarı hakim. Bu nedenle sıcaklıklar ortalamanın üzerinde. İstanbul 19 C°. Bu gece yarısından başlayarak Trakya, Kuzey Ege ve Marmara’da kuzey batı yöne dönerek fırtına hızına erişebilir ve sıcaklıkları hızla düşürecek. Yarın İstanbul 8 C°’ye inecek.

Muğla, Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege genelinde kuvvetli yağış var. Muğla kıyıları ile Edremit Körfezi’nde öglenden sonra Antalya’da yağış 100 kg.’ın üzerinde olması bekleniyor. Antalya’da 1500 m. üzeri rakımlı kesimlerde kuvvetli KKY ve yoğun kar. Su baskını riski yüksek.

Bugün Türkiye’nin büyük bölümünde yağmur var. İstanbul’a yağmur kuvvetli olarak gece gelir. Yarın, pazar öğlen etkisini kaybeden. İstanbul’da kar yok. Sıcaklık yarın ve pazartesi 8 C°, gece 4 C°.

Yarın Anadolu’da kuvvetli yağmurlar var. Trakya’da KKY ve zamanla kar olabilir. Pazar gece ve pazartesi Batı Karadeniz iç kesimleri Uludağ, Kartepe, Ilgaz gibi dağlarda Erzurum, Erzincan, Kars, Bayburt çevresinde yoğun kar. Kıyı kesimlerde yağmur etkili olur.