SON DAKİKA! Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık fiyatlarını açıkladı! « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

SON DAKİKA! Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan fındık fiyatlarını açıkladı!


Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle; Türkiye hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyor. Kocaeli Derince Limanı mevkinde meydana gelen patlamada yaralanan kardeşlerimize Allah’tan acil şifalar diliyorum.  Ülkemiz için eser üretmeyi sürdürüyoruz. 40 yılı aşan siyasi hayatımızda mensubu olmaktan iftihar ettiğimiz milletimize hizmetten başka hiçbir gaye gütmedik. Hep daha fazla çalıştık, daha fazla koşturduk. Gözümüzü ufuktan bir an olsun ayırmadık. Ülkemizin önündeki tarihi fırsat penceresini değerlendirmekte kararlıyız. Türkiye, asırlar sonra küresel sistemin en üst ligine yükselme imkanı elde etmiştir.

Cumhuriyetimizin ikinci asrını dünyada Türkiye Yüzyılı olmasının önünde hiçbir mani görmüyoruz. Millet olarak bu hayali gerçeği dönüştürecek güce, inanca sahibiz. Devlet olarak bu hedefi gerçekleştirecek altyapıya sahibiz. Yeter ki birliğimize, beraberliğimize sıkı sıkıya sarılalım. Son 10 yıldır aynı oyunun aynı kirli tuzakların sayısız örneğini hep beraber yaşadık. Milletimiz geçmişten çıkardığı dersler sayesinde adım adım Türkiye Yüzyılı’nın temellerini atmıştır. Birileri aynı senaryoları farklı kılıflarla sürekli ve ısrarlı şekilde yeniden sahnelemeye çalışsa da artık kimse bu oyuna gelmiyor.

AKBELEN AÇIKLAMASI

Kemerköy Termik Santrali’nin yeni sahasıyla ilgili çalışmaları engelleme gayretleridir. Güney Ege’de kullanılan elektriğin neredeyse 3’te 2’sini üreten bu santral ülkemiz ekonomisine katkı sağlıyor. Termik santral önemli bir milli değer konumundadır. Bilindiği gibi kömür santralleri Rusya- Ukrayna savaşının ardından başlayan krizle birlikte Avrupa ülkelerinin tekrar en önemli enerji kaynağı haline geldi.Ülkemizde yürütülen kampanyaları ağaç sevgisi veya çevre hassasiyetiyle izah edemeyeceğimiz bir gerçektir. Kömür çıkarılacak alanda kesilecek ağaçların kat kat fazlası farklı yere dikileceği ilgili kurumlar tarafından açıklanmıştır. Tek gayesi ülkenin kalkınmasına takoz koymak olanların tüm bu hakikatlerle ilgilenmediğini çok iyi biliyoruz. Kemerköy’deki termik santral çalışmalar sürürken bu santral ekonomiye 1 milyar dolar katkı sağlıyor. Türkiye toplamda 6 milyar 572 milyon fidanı toprakla buluşturarak bu alanda kırılması zor bir rekora imza atmıştır. Tek gayesi ülkenin ve milletin kalkınmasına takoz koymak olanların tüm bu hakikatlerle ilgilenmediğini çok iyi biliyoruz. Çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyoruz, işimize bakıyoruz. Ana muhalefet genel başkanına sesleniyorum. Muğla Belediyesi onların yönetiminde. Burada soruyorum bugüne kadar ne kadar zeytin ağacı diktiniz, ne kadar zeytin fidanı diktiniz? Ne kadar ağaç diktiniz çıkın bir de bunların rakamını açıklayın. Bir tane ağaç diktik diyemezler. Biz AK Parti iktidarı olarak iktidara geldiğimizden bu yana milyarları aşan ağaç dikimi yaptık. Buradan bir kez daha sesleniyorum başaramadınız, başaramayacaksınız. Geçici veya dönemsel sıkıntıların yol açtığı parçalı bulutlu havalara güvenerek fitne yelkenlerini şişirmek isteyenler yine hüsrana uğrayacaklardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRHakan Fidan’ın çıkışı Yunanistan’da anında yankı buldu! İlk sayfadan verdilerHaberi Görüntüle

Seçimlerin üzerinden 72 gün geçmesine rağmen muhalefet sandıkta tescil eden iradeyi kabul etmiyor. Her gün yeni bir aday çıkıyor. Vergi uzmanı oldukları için matematiği çok iyi olduğu için 39 tane vekili o yavrucaklara verdikleri için eyvah yalnız kaldık diyorlar. Türkiye’nin en büyük talihsizliği, iş bilmez muhalefete sahip olmasıdır. Biz bugünkü sorunlara çözecek yarınlarımızı daha güçlü hale getirecek projeler için koşuştururken, kendi siyasi hırslarını düşünenler unutulmayacaktır.

Ekonomik zorlukları göz ardı etmiyoruz. Sokakta, pazarda, çarşıda yaşanan sıkıntıları çok yakından takip ediyoruz. Biz başkaları gibi şikayetleri karşısında millete parmak sallayanlardan, bireylere hakaret edenlerden asla olmadık. Bizim görevimiz milletimizin sesine kulak tıkamak değildir.  Yatırıma, istihdama öncelik vererek Türkiye’yi geliştirdik güçlendirdik. Sadece önceki yılların birikimi olan temel kalkınma ve demokrasi eksiklerini gidermekle kalmadık. Vatandaşlarımızın tamamına eğitimden sağlığa, ulaşımdan enerjiye her alanda refahlarını yükseltecek bir altyapı kurduk.

 

YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİ

Hepimizi yasa boğan 6 Şubat depremlerinin izlerini silmek için 680 bin yeni konut inşa etmek üzere kolları sıvarken ülke genelinde 6,5 milyon konutu dönüştürmeyi hedefliyoruz. Bunun 1,5 milyonunu İstanbul’da ve en kısa sürede yapmamız ertelenemez mecburiyet halini almıştır. Deprem bölgesinin yeniden imarını hızlandıracak Yerinde Dönüşüm projemiz milletimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Başvuru 160 bini aşmıştır. Enerjiden tarım ve sanayiye her alanda ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetlerin örneklerini saatlerce saymak mümkündür. 

ENFLASYON MESAJI

Son 21 yılın enflasyon ortalaması yüzde 15’in altındadır. Türkiye’nin eskilerden gelen kronik sorunuyla mücadele ediyoruz. Yükselen enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indireceğiz. Bu süreçte asla ödün vermediğimiz iki husus vardır. Bunlardan biri istihdamdır diğeri büyümedir. Türkiye Yüzyılı’nı bu anlayış üzerinde inşa ediyoruz.

Ülkesinin kalkınması için hedef veren herkese sesleniyorum. İnsanlar gibi devletlerin de hayatlarında dalgalanmalar olabilir. Hem içeride ardı ardına yaşadığımız badirelerin hem bölgesel küresel krizlerin yol açtığı sıkıntıların hepsi de gelip geçicidir. Türkiye’nin gücü de imkanları da potansiyeli de büyüktür. Ayaklarımızın altındaki çakıl taşlarının bizim dikkatimizi önümüzdeki deryadan uzaklaştırmasına izin vermemeliyiz. 

Milletimiz bu başarı hikayesini sadece son bir asırda bile defalarca yazdı. Çanakkale’de yazdı Milli Mücadele’de yazdı. Kıbrıs’taki soydaşlarını zulme terk etmeyerek yazdı. Gabar’da yazdı, Tendürek’te yazdı ve bütün bu destanları yazarken terör örgütlerini inlerinde işini bitirdi. Son 21 yılda verdiğimiz her mücadelede yanımızda yer alarak yazdı. Milletimiz bu başarı hikayesini kritik bir dönemde yine bizi destekleyerek yazıyor. Daha kendine başında bulunduğu yapıya bir hayrı dokunmayanların bu gönül sadasını, bu hizmet aşkını anlaması mümkün değildir. Bunların kulakları Batılı efendilerin fısıltıları dışında her söze kapalıdır. Biz hep sözümüzü milletimize söylüyor, derdimizi insanımıza döküyoruz. 

TÜRKİYE YÜZYILI BASAMAKLARINI BERABER ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Her bir vatandaşımıza bugüne kadar gösterdiği sabrı, vefası için şahsım milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Bu tarihi dönemici de başarıyla tamamladıktan sonra Türkiye Yüzyılı’nın basamaklarını beraberce çıkmaya devam edeceğiz.

Türkiye’nin hedeflerini ve potansiyelinin büyüklüğünden bahsederken demagoji olsun diye söylemiyoruz. Siyaseti Ankara’da koltuk kavgası vermek olanlar görenler bunu anlamasa da her alanda Türkiye destan yazmaktadır. 

YENİ ANAYASA VURGUSU

Meclisimizin açılmasıyla birlikte başta başörtüsü ve ailenin korunması düzenlemesi olmak üzere milletimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında Türk demokrasisini darbe anayasasından kurtararak, sivil ve özgürlükçü bir anayasa ile buluşturmak istiyoruz. Filistin devlet başkanı Abbas’ı Ankara’da misafir ettik. Filistin davasına verdiğimiz güçlü desteği bir kez daha yeniledik.

GENÇLERİMİZE VERDİĞİMİZ TÜM SÖZLERİN ARKASINDAYIZ

Türkiye’nin yıldızının parladığı alanların başında savunma sanayi gelmektedir. İmzalanan sözleşmelerin proje hacmi 56 buçuk milyar liradır. Sene sonunda savunma ihracatı hedefimizi yakalayacağımıza inanıyorum. Turist sayısı 22 milyon 945 bin olarak gerçekleşti. Turizm gelirimiz ise 21,7 milyar dolara ulaştı. Temmuz ayınında turizmcilerimizi açısından güzel geçtiğini görüyoruz. Yıl sonunda hedefimizi tutturacağımıza inanıyorum. İhracat ve turizmle birlikte sporda da ülkemizin başarı grafiği yükseliyor. Filenin Efeleri’nin başarısından sonra genç haltercilerimiz Avrupa Şampiyonası’nda kürsüyü kimseye bırakmadı. Mete Gazoz, altın madalya kazanarak bizlere gerçekten büyük gurur yaşattı. Bu önemli başarının ata sporcumuzun okçulukta geldiği yer itibarıyla her türlü takdire şayandır. İstiklal marşımızı tüm dünyaya dinleten genç yeteneklerimizin hepsini tebrik ediyorum. Gençlerimize yatırım yapmayı spor, turizm, eğitim olmak üzere her alanda desteklemeyi sürdüreceğiz. Gençlerimize verdiğimiz tüm sözlerimizin arkasındayız. Cumhurbaşkanı Yardımcımız Orta Vadeli Programla ilgili bilgi sundu. Eylül ayında kamuoyuyla paylaşacağımız Orta Vadeli Programla 85 milyonun tamamına rehberlik edeceğine inanıyoruz.

FINDIK ALIM FİYATI

16 ilimizde yaklaşlık 500 bin çiftçimizin geçim kaynağı olan fındık alım fiyatlarını değerlendirdik. Bu sene 725 bin tonluk bir rekolte bekliyoruz. Fındık piyasasında fiyat istikrarını sağlamak üzere yeniden değerlendirdik. Giresun Kalite için kilogram başına 84 lira, levant kalite için 82 lira 50 kuruş olarak belirlenmiştir. Alımlarda her bir randıman için kilogram başına ilave 1 lira 65 kuruştan başlamak üzere prim verilecektir. Tarım ve Orman Bakanlığımız üreticilerimize ayrıca kilogram başına yaklaşlık 2 lira 70 kuruş destekleme ödemesi yapacaktır. Yaklaşan yeni fındık hasat sezonuyla kabuklu fındık alım fiyatlarının üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.