ABD: DEAŞ lideri Usame El Muhacir öldürüldü « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

ABD: DEAŞ lideri Usame El Muhacir öldürüldü


Terör örgütü DEAŞ’ın lideri olduğu ifade edilen el-Muhacir, Suriye’nin doğusunda CENTCOM tarafından düzenlenen saldırıda öldürüldü. CENTCOM Komutanı General Michael Erik Kurilla konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘DEAŞ’ın bölge genelinde yenilgiye uğratılması konusunda kararlı olduğumuzu açıkça ifade ettik. DEAŞ sadece bölge için değil, bölgenin çok ötesinde bir tehdit oluşturmaktadır’ ifadelerini kullandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRABD istihbaratı çuvalladı! El-Kaide üyesi diye öldürdüler gerçek başka çıktıHaberi Görüntüle

‘RUSYA MÜDAHALE ETTİ’

ABD hükümeti, hava saldırısının 7 Temmuz Cuma günü yapıldığını ve Rus uçaklarının saldırıyı engellemek için 2 saat boyunca girişimde bulunduğunu açıkladı. Saldırıda ise herhangi bir sivil yaralanmadı. ABD’nin yayınladığı yazılı açıklamada terör örgütü ile mücadelenin devam edeceğine vurgu yapıldı. Öte yandan CENTCOM söz konusu operasyonda MQ-9 model İHA’ların kullanıldığını bildirdi.

‘EN CİDDİ OPERASYONLARDAN BİRİ’

CNN Türk Dış Haberler Editörü Enver Kaptanoğlu ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada saldırıda sivil can kaybının yaşanmadığını belirtti. Kaptanoğlu açıklamalarının devamında şöyle dedi:

‘Şimdi merkez kuvvetler komutanlığının açıklamasında şu detay var. Cuma gününün sabahında MQ-9 Amerikan İHA’ları Rus savaş uçakları tarafından taciz edilmişti. Aynı İHA’lar DEAŞ liderinin etkisiz hale getirildiği operasyonda kullanıldı diyerek Rusya ile gerilime atıfta bulundular.

Özellikle Suriye’nin doğusunda ABD’nin öncülüğündeki koalisyonun DEAŞ operasyonu devam ediyordu. En ciddi operasyonlardan bir tanesi bu oldu.

DEAŞ’A karşı operasyonlarımız devam edecektir. DEAŞ liderinin etkisiz hale getirilmesi ile DEAŞ’ın hareket etme kabiliyetini engellemiş oldu. Terör faaliyetlerine yönelik planlarını engellemiş olduk açıklaması var. ABD merkez kuvvetler komutanlığı cuma günü operasyonun gerçekleştiğini açıkladı’

Türkiye vurdu! İlk fotoğraf geldi: DEAŞ lideri MİT'ten kaçamadı

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRTürkiye vurdu! İlk fotoğraf geldi: DEAŞ lideri MİT’ten kaçamadıHaberi Görüntüle