Son dakika… 5 gün sürecek sıcak hava dalgası yurda bugün giriş yaptı « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Son dakika… 5 gün sürecek sıcak hava dalgası yurda bugün giriş yaptı


Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Balıkesir’in kuzeyi, Çanakkale’nin doğusu ile Ardahan çevreleri yerel sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre; Marmara ile Karadeniz ve Ege kıyılarında önemli bir değişiklik beklenmeyen hava sıcaklıklarının, diğer bölgelerde artmaya devam edeceği değerlendiriliyor. Rüzgarın ise genellikle batı kesimlerde kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-60 kilometre/saat, hamlesi 75 kilometre/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

“DIŞARI ÇIKMAYIN”

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen 5 güne dikkat çeker bugün için uyardı. Prof. Dr. Şen, “Sıcak hava dalgası bugün başlıyor. 5 gün sürecek (Ankara, Kütahya, Erzincan 38) Bingöl, Muş, Konya, Kayseri, Karaman, İğdır 39 (Denizli, Çankırı, Malatya 40) Tunceli Kırkkale, Mersin, Elazığ 41 (Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Urfa, Osmaniye, Siirt 44) Adana, Kahramanmaraş, Kilis 45 derece DIŞARI ÇIKMAYIN” uyarısında bulundu. Prof. Dr. Şen, “Bugün İstanbul 29 derece. Öğleden sonra yağmur var. Sıcaklık önümüzdeki 5 gün değişmiyor. Rüzgar kuzey yönlerden zamanla fırtına hızında esebilir. Karadeniz, Marmara, Kıyı Ege, Batı Akdeniz sıcak hava dalgasından etkilenmeyecek” dedi.

AKÇAKOCA’DA DENİZ YASAĞI

Karadeniz’e kıyısı olan Akçakoca’da olumsuz hava koşulları nedeniyle denize girmek yasaklandı. Akçakoca Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Olumsuz deniz/hava şartları nedeniyle yarın (13.08.2023) ilçemizdeki tüm plaj ve sahillerde denize girmek tehlikeli ve yasaktır. Vatandaşlarımızın denize girmemelerini önemle rica ediyoruz” denildi.

SAKARYA’DA DENİZ GİRMEK YASAKLANDI

Karasu, Kocaali ve Kaynarca ilçelerinde olumsuz hava şartları ile dalga ve rip akıntısı sebebiyle denize girmek kaymakamlıkların aldığı karar neticesinde yasaklandı. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Cankurtaran Grup Amirliği ekipleri denize girmenin yasak olduğunu belirterek, vatandaşlara uyarılarda bulundu.

İSTANBUL DAHİL 7 KENT İÇİN SARI ALARM

Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ

Peş peşe 'sıcak hava' uyarıları! 5 gün sürecek, dışarı çıkmayın

Peş peşe ‘sıcak hava’ uyarıları! 5 gün sürecek, dışarı çıkmayınPeş peşe ‘sıcak hava’ uyarıları! 5 gün sürecek, dışarı çıkmayınHaberi Görüntüle

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 36

İstanbul: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğleden sonra yerel sağanak yağışlı 29

İzmir: Az bulutlu ve açık 32

Adana: Az bulutlu ve açık 45

Antalya: Az bulutlu ve açık 34

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı 28

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, yerel sağanak yağışlı 28

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu, kuzeyi zamanla parçalı ve çok bulutlu 34

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 43

Bu hataları hepimiz yapıyoruz! 'Şekerli ve kafeinli içeceklerden kaçının'

Bu hataları hepimiz yapıyoruz! ‘Şekerli ve kafeinli içeceklerden kaçının’Bu hataları hepimiz yapıyoruz! ‘Şekerli ve kafeinli içeceklerden kaçının’Haberi Görüntüle

Sıcak havalarla nasıl baş etmeli?Sıcak havalarla nasıl baş etmeli?Haberi Görüntüle