Şırnak’ta öğretmeni hedef gösterdiler… « Kamudan Ajans

SON DAKİKA

Şırnak’ta öğretmeni hedef gösterdiler…


Web Banner

Şırnak merkezde müdür yardımcısı olarak görev yapan üyemiz, terör örgütüne örtülü destek niteliğindeki eylemlere girişmesiyle bilinen sendikamsı yapı ve terör örgütünün siyasi uzantısı olan parti tarafından hedef gösterilmektedir.

Terör örgütüne örtülü destek niteliğindeki eylemlere girişmesiyle bilinen sendikamsı yapıya üye olan öğretmen için geçtiğimiz eğitim-öğretim yılı içerisinde yalan beyandan dolayı tutanak tutulmuştur. Yine okulun huzurunu bozmak için yalancı kişiliği resmi belgeyle kanıtlanmış olan şahıs, müdür yardımcısı olarak görev yapan üyemizin kendisine “terörist” olarak hitap ettiği iftirasını ortaya atarak üyemizi hedef göstermekle kalmayıp itibarını öğrencileri ve velileri gözünde zedelemeye çalışmıştır.

Bu öğretmen, müdür yardımcısı üyemizi kastederek “ırkçı, faşist” gibi ifadelerle nefret ve hakaret söyleminde bulunmuştur.

Müdür yardımcısı üyemizin başarılı eğitim-öğretim faaliyetleri ve bayrak sevdalısı duruşu bu gürûhu rahatsız etmektedir.

İnsanlarımızı ayrıştırmak, onların arasına nifak sokmak için her yolu deneyen bu yapı, eğitim-öğretim hizmetlerini aksatmak, eğitim çalışanlarını yıldırmak, korkutmak, onları bölgeden uzaklaştırmak istemektedir. Bölgedeki çocukların eğitim-öğretim almasını engellemek için yapılan bu tür faaliyetler, tedbir alınmadığı takdirde son bulmayacaktır.

Çocuklarımızın eğitim-öğretim görmesini sağlamak, onların en iyi şekilde yetişmesini sağlamak, terör örgütü tarafından maşa yapılmasına izin vermemek için öğretmenlerimiz, bölgede birçok fedakârlıkta bulunarak görev yapmaktadır. Ailelerini, sevdiklerini geride bırakarak ideallerinin peşinden koşan öğretmenlerimize güvenli bir ortam oluşturmak Devletimizin asli hizmetlerinin başında gelmektedir.

İçimizdeki ve dışımızdaki tüm düşmanlara inat bu millet sağ oldukça, Türkiye sevdalısı öğretmenler olarak bayrağımızı tüm okullarda dalgalandırmaya devam edeceğiz. Çünkü bu bayrakta umut var, bu bayrakta delikanlıların coşkusu, gelinlik kızların hayalleri, kamu görevlilerinin emeği, şehitlerimizin kanı vardır.

Ayrıca kendisini “terörist” olarak nitelendiren bu öğretmen hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını talep ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerimizin ve Şırnak Valiliğimizin yaşanan bu olayı çok iyi inceleyip tahlil edeceğine olan güvenimiz tamdır. Türk Eğitim-Sen Şırnak Şubesi olarak üyemizin yanındayız ve konunun yakınen takipçisi olacağız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Turgut TATAR
Türk Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı

Web Banner
Web Banner